Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Представники Данської Ради у справах біженців відвідали Михайло-Коцюбинську громаду.

Представники Данської Ради у справах біженців відвідали Михайло-Коцюбинську громаду.

Сьогодні, 22 вересня, в приміщенні Михайло-Коцюбинської селищної ради відбулася зустріч з представниками Данської Ради у справах біженців (Danish Refugee Council – DRC). Міжнародна діяльність ДРБ спрямована на захист біженців і внутрішньо переміщених осіб і сприяння довгостроковим рішенням.

14:06 22.09.2022

Українське радіо «Чернігівська хвиля» — на новій частоті в обласному центрі та довкола

Українське радіо «Чернігівська хвиля» — на новій частоті в обласному центрі та довкола

Відтепер Українське радіо «Чернігівська хвиля» у Чернігові та сусідніх громадах на новій частоті — 88,7 FM. Перехід з частоти 98,2 FM відбувся для збільшення охоплення та потужності мовлення. Потужність передавача збільшено у 8 разів.

09:58 21.09.2022

Податок з грошового забезпечення військовослужбовців залишиться у бюджетах громад Чернігівщини

Податок з грошового забезпечення військовослужбовців залишиться у бюджетах громад Чернігівщини

Формуючи бюджет на 2023 рік, Верховна Рада планувала скасувати ПДФО до місцевих бюджетів з грошового забезпечення та інших виплат військовослужбовцям. Очільники громад виступили проти такого рішення. Представники Асоціації міст України мали багато дискусій з Мінфіном. Зрештою в цьому питанні їм вдалося дійти згоди.

08:52 15.09.2022

Засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Михайло-Коцюбинської територіальної громади в післявоєнний період

Засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Михайло-Коцюбинської територіальної громади в післявоєнний період

14 вересня 2022 року відбулося чергове засідання робочої групи з актуалізації Стратегії розвитку Михайло-Коцюбинської територіальної громади в післявоєнний період. На засіданні були присутні голова селищної ради Ніна Ворох, експерти міжнародної організації ПРООН та члени робочої групи.

16:35 14.09.2022

Увага! Порядок проведення масових заходів на території Чернігівської області

Увага! Порядок проведення масових заходів на території Чернігівської області

Минулого тижня під час розширеного засідання Ради оборони затверджено Порядок проведення масових заходів на території Чернігівської області в умовах воєнного стану. Основні вимоги — обов’язкове погодження всіх масових заходів з органом місцевого самоврядування, а також з районною військовою адміністрацією та надання чіткої програми.

13:43 13.09.2022

Увага! Шахраї маскуються під українські банки та спекулюють на темі грошової допомоги

Увага! Шахраї маскуються під українські банки та спекулюють на темі грошової допомоги

Попереджаємо про розповсюдження в популярних месенджерах та соцмережах шахрайських публікацій із пропозиціями отримати соціальні виплати для українців. Зокрема – нібито від Червоного Хреста України та інших міжнародних організацій.

16:35 08.09.2022

Аграрії, увага! Працюють шахраї!

Аграрії, увага! Працюють шахраї!

Міністерству аграрної політики та продовольства України стало відомо, що на адреси аграріїв надходять листи від імені відомства з фіктивної електронної пошти. У листах фермерів запрошують взяти участь у грантовій програмі Міністерства та Європейського інвестиційного банку. Пропонують заповнити анкету, а далі просять на шахрайські рахунки надсилати кошти, пояснюючи, що це така умова програми.  

16:28 08.09.2022

Вартові енергетичної незалежності. Олександр, майстер мережної дільниці

Вартові енергетичної незалежності. Олександр, майстер мережної дільниці

– Що почалася війна, я зрозумів десь близько сьомої години ранку, коли неподалік нашого селища розірвалася ракета, – згадує майстер Михайло-Коцюбинської мережної дільниці Чернігівського РЕМ (АТ «Чернігівобленерго») Олександр. – Одразу ж зателефонував своєму керівнику й отримав команду перебувати на зв’язку, але на роботу поки не виходити. А 27 лютого в Михайло-Коцюбинське зайшли російські окупанти… Приблизно в цей же час почалися перші проблеми зі світлом – рашисти пошкодили лінію 35 кВ. Було прийнято рішення переключитися на резервну лінію, власне за рахунок цього майже весь період окупації (до 1 квітня) наша дільниця і протрималась зі світлом. Однак це зовсім не означає, що енергетикам не доводилося виїжджати на ремонти. – Пошкодження на лініях у нас були практично щодня, – махає рукою Олександр Володимирович. – І якщо у перший тиждень ще страшно було їхати на відновлювальні роботи, то потім це стало навіть цікаво. Неначе квест. Ввечері відремонтуємо лінію, а вранці прокидаємось – світла вже немає. То був величезний азарт будь-що відновити електропостачання. Тому і робилося все на адреналіні. В основному доводилось усувати обриви на лініях. Декілька разів на нашій дільниці були збиті опори – то технікою, то розривом снаряда. Одну опору ми навіть самі у той період замінили. До речі, завдяки людям, обходи ліній нам доводилось робити дуже рідко. На це ми часу майже не витрачали. Мешканці громади самі телефонували і повідомляли місця пошкоджень, тобто у нас були, можна сказати, власні енергетичні волонтери. Своєю чергою росіяни енергетиків Михайло-Коцюбинської дільниці не чіпали – їм і самим було потрібне світло. – Постійно на території нашої громади окупанти не стояли. Вони то виїжджали, то поверталися. І хоч врешті-решт отаборилися у лісі біля Шестовиці, це спокою нам не додало – через селище і села громади постійно рухались колони російської техніки. Часто нам доводилось працювати на об’їзній дорозі, то там її рух був майже безперервним. Нас москалі бачили, але не підходили. Самі були зацікавлені в наявності електроенергії, бо із Шестовиці постійно приїжджали до нас по воду, а без світла водонапірна башта не працювала. Зараз Олександр займається вже своєю звичною повсякденною роботою і мріє… – Коли прийде перемога України, поїхати з родиною у Крим. Завжди любив там відпочивати, востаннє ж був дуже давно. Сподіваюся, здійснити цю мрію я зможу вже дуже скоро.

15:45 08.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь