Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПІЗНАВАЛЬНО-НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ ДО ГЕТЬМАНСЬКОЇ СТОЛИЦІ

ПІЗНАВАЛЬНО-НАВЧАЛЬНИЙ ВІЗИТ ДО ГЕТЬМАНСЬКОЇ СТОЛИЦІ

          25 вересня представники Михайло-Коцюбинської  об'єднаної громади завітали до Батурина: спеціалість відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Алла Прищеп та Олена Доброговська.             Візит був  організований Чернігівським Центром  розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", спільно із Батуринською  міською  радою  та Київським Центром  розвитку місцевого самоврядування, з метою познайомлення , як історико-культурна спадщина та мистецтво можуть стати важелями для економічного розвитку та інфраструктури.

08:46 25.09.2018

ВІДГУК ДАВНИНИ В СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ

ВІДГУК ДАВНИНИ В СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ

      23 вересня, в рамках святкування Дня міста Чернігова, відбулась презентація мистецько-творчого проекту від Обласного центру народної творчості - «Відгук давнини у сучасному дизайні», в якому використані автентичні народні техніки та обробки у виготовленні традиційних та сучасних українських костюмів. Дитячий колектив М-Коцюбинського історико-краєзнавчаго  музею «Руна» також взяв активну участь в цьому проекті, супроводжуючи своїм неповторним співом демонстрацію жіночого вбрання.         Етно-спів та автентичні костюми , що супроводжували презентацію  примусили гостей замислитися про вічну красу і вічну загадку, що їх несе

14:50 24.09.2018

21 вересня  в селі Андріївка Михайло-Коцюбинської ОТГ  відзначали  75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із Чернігівщини та День партизанської слави.

21 вересня в селі Андріївка Михайло-Коцюбинської ОТГ відзначали 75-ту річницю вигнання нацистських окупантів із Чернігівщини та День партизанської слави.

           Завідувачка сільського клубу Любов Рябоконь спільно з педагогом-організатором  Андріївської  ЗОШ Ларисою  Циндук  підготували  тематичний захід, під час якого  учні пройшли стежками  пам’ятних місць та поховань Другої світової війни нашого селі . Діти розділилися на дві команди, які  мали однаковий маршрут, але ішли по ньому в різних напрямках. У ході  квесту діти побували в ролі партизанів, а також  спробувати винести  уявних поранених із поля бою. Кінцевим пунктом  маршруту було визначено  місце, де знаходився в роки Другої світової війни пересувний польовий госпіталь (сьогодні на цьому місці розташована школа). По завершенню квесту староста Андріївського старостинського округу  Марина Галько передала  завідувачці бібліотеки-філії Ніні Мосійчук підготовані  та уточнені  істориком–краєзнавцем, заступником голови Михайло-Коцюбинської  селищної ради Віктором Єремою списки померлих від ран та хвороб у пересувному  польовому  хірургічному госпіталі № 5175, який  був розміщений на території с. Андріївка у вересні – жовтні 1943 року. Всі учасники квесту отримали солодощі та воду від місцевої громадської організації «Майбутній ресурс громади».

12:01 24.09.2018

Право наречених на вибір прізвища при державній реєстрації шлюбу

Право наречених на вибір прізвища при державній реєстрації шлюбу

          Шлюб та сім’я протягом багатьох століть були невід’ємними елементами соціальної структури будь-якого суспільства. Вони вважаються фундаментальними соціальними інститутами, які забезпечують відтворення та стійкість людського суспільства. 

11:53 24.09.2018

Голосування за найкращий соціальний проект

Голосування за найкращий соціальний проект

Михайло-Коцюбинська громада подала проект "Майданчик для маленьких янголят "  на конкурс соціальних проектів в номінації "Спорт здоровий спосіб життя". Просимо підтримати. 

08:51 20.09.2018

Актуальність, проблематика та висновки…

Актуальність, проблематика та висновки…

18 вересня 2018 року у відділі освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради відбувся круглий стіл «Проблематика національно-патріотичного виховання». Захід мав на меті обговорення питань правових засад державної політики національної пам’яті, громадянського виховання дітей та молоді на засадах історичної правди про боротьбу українського народу за державну незалежність, формування ціннісних орієнтирів і почуття патріотизму у дітей та молоді на прикладах боротьби українського народу за самовизначення, соборність та державність України, сприяння збереженню історичної пам’яті, удосконалення змісту, форм і засобів краєзнавчо-дослідницької роботи в закладах освіти.

08:16 20.09.2018

Футбольна команда «Олімпік» знову на висоті

Футбольна команда «Олімпік» знову на висоті

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Кожний початок навчального року в закладах освіти розпочинається з «Олімпійського тижня» та Декади фізичної культури та спорту. Більшість заходів на олімпійську та спортивну тематику присвячується Дню фізичної культури та спорту, який відзначається саме  у вересні. Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт, це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя - це саме життя, рух вперед! Не обійшлося і без командних спортивних змагань з футболу та цікавих естафет.

08:16 20.09.2018

ПЛЕКАЄМО УКРАЇНСЬКУ ПІСНЮ

ПЛЕКАЄМО УКРАЇНСЬКУ ПІСНЮ

         16 вересня на Співочому полі селища міського типу Березна відбувся ІІ  Обласний фестиваль  пісні і танцю  імені Григорія Верьовки. В красу  притаманну лише цьому святу  занурився і народний аматорський хор «Джерело» Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади. Справжні таланти нашої громади були відзначені дипломом за активну участь, а художній керівник  Олексій Лактін  подякою за значний внесок у справу відродження національної культури, збереження і примноження духовних скарбів  українського народу.

13:27 18.09.2018

Семінар-практикум для вчителів фізичної культури та завідуючих ЗДО

Семінар-практикум для вчителів фізичної культури та завідуючих ЗДО

      14 вересня на базі Андріївської ЗОШ I-III ступенів відбувся семінар-практикум з теми: «Запровадження здоров’язберігаючих та здоров’яформуючих технологій в освітньому процесі. Дотримання принципу наступності між ЗДО та ЗЗСО».

15:11 15.09.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь