A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулося засідання постійної комісії селищної ради

Відбулося засідання постійної комісії селищної ради

10 лютого 2023 року відбулося засідання постійної комісії селищної ради з питань земельних відносин, прав людини, забезпечення законності, правопорядку на території громади. Депутати обговорили питання, проєкти рішень, що виноситимуться на розгляд  сесії ради. У роботі комісії також взяли участь керівники та спеціалісти структурних підрозділів селищної ради.

14:05 10.02.2023

Про виїзд за кордон потрібно повідомляти

Про виїзд за кордон потрібно повідомляти

Законом України «Про зайнятість населення» (п.4 ч.2 ст.44) передбачено обов’язок зареєстрованого безробітного протягом 3-х робочих днів інформувати кар’єрного радника про виїзд за межі України. Неповідомлення державної служби зайнятості про виїзд є підставою для припинення реєстрації безробітного (ст.45 п.16¹). У разі виїзду безробітного під час воєнного стану за кордон та перебування його за межами України понад 30 календарних днів, він зобов’язаний подати до центру зайнятості заяву про припинення реєстрації як безробітного відповідно до п. 28 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2018 № 792. Це можна зробити онлайн через Єдиний портал державних послуг Дія або через чат-бот https://chatbot.page/WIrtQ4 Після повернення в Україну людина зможе звернутись до служби зайнятості для отримання послуг відповідно до норм чинного законодавства. У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся до найближчого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

13:27 10.02.2023

Долучайся до стрілецького батальйону! Військова служба за контрактом.

Долучайся до стрілецького батальйону! Військова служба за контрактом.

На військову службу за контрактом у добровільному порядку приймаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, віком від 18 до 45 років (в особливий період з 21 до 60 років), раніше не судимі, пройшли професійно-психологічний відбір, придатні до військової служби за станом здоров’я, мають достатній рівень фізичної підготовки, вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту. Контракт укладається терміном на 3 роки – для осіб рядового складу, від 3 до 5 років для осіб сержантського та старшинського складу.

13:16 10.02.2023

Скасовано звіт про квоту

Скасовано звіт про квоту

Для роботодавців скасували норми, які встановлювали 5% квоту для працевлаштування окремих категорій громадян та передбачали надання щорічного звіту до служби зайнятості. Так, згідно з наказом Міністерства економіки від 29.12.2022 № 5574 втрачає чинність наказ Мінсоцполітики від 16.05.2013 № 271, яким було затверджено:

13:14 09.02.2023

Відбулось навчання

Відбулось навчання

 07 лютого 2023 року відбулось навчання щодо дотримання вимог чинного законодавства в організації та веденні військового обліку призовників, військовозобов'язаних, резервістів та їх бронювання на території Чернігівського району. Навчання проводив начальник Чернігівської районної військової адміністрації Андрій Кужель за участю представників Чернігівського районного ТЦК та СП та Олени Тимошенко – завідувачки сектору мобілізаційної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації.У навчанні прийняли участь відповідальні особи за організацію та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних, резервістів, які працюють в органах Михайло-Коцюбинської ТГ.  

09:35 09.02.2023

Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю

Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю

Наказом Міністерства фінансів України від 15.02.2022 року №83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» внесено зміни до Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (далі- Декларація), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560. 

11:23 08.02.2023

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

Декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

З 1 січня 2023 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2022 року. Щорічне декларування доходів громадянами пов’язано з виконанням вимог Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки.

11:19 08.02.2023

До уваги волонтерських організацій: розпочато формування Штабу волонтерів Чернігівської області

До уваги волонтерських організацій: розпочато формування Штабу волонтерів Чернігівської області

02 лютого, під час засідання робочої групи щодо надання пропозицій до складу Ради волонтерів Чернігівської області, прийнято рішення про зміну назви консультативно-дорадчого органу.

11:08 08.02.2023

В Україні з 15 лютого по 31 березня вперше діятиме повна заборона на вилов щуки

В Україні з 15 лютого по 31 березня вперше діятиме повна заборона на вилов щуки

Щука – бажаний улов для багатьох любителів риболовлі. Та невдовзі рибалкам доведеться зробити перерву, необхідну для успішного відновлення популяцій цього цінного виду прісноводних хижаків. Вже з 15 лютого 2023 року, відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня. Ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів. З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову. Водночас звертаємо увагу, що за незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн. Нагадуємо рибалкам також і про заборону вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2023 року.

08:07 08.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь