A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Вітання

20 квітня – День вдячності волонтерам

Щороку 20 квітня людство висловлює вдячність людям доброї волі, які знайшли у собі сили робити добрі справи, не чекаючи подяки чи винагороди.Волонтерський рух виник у Франції у 1920 році, коли молодь організувала добровільне відновлення зруйнованих під час Першої світової ферм. Волонтерством одразу зацікавились інші країни, а вже у 1990-х роках воно дійшло до України. Зараз волонтери активно допомагають українській армії. Метою Дня вдячності волонтерам є привернення уваги суспільства до волонтерської діяльності, подяка волонтерам за їх відважність, доброту, безкорисливість та щиру допомогу армії, людям, які опинились в скрутному положенні, дітям, тваринам.В Україні під час війни волонтерський рух продемонстрував усьому світові потужну силу, що здатна об’єднувати, організовувати, допомагати та вирішувати надскладні завдання та протистояти викликам найважчих часів української держави. Волонтерських дух охопив значну частину населення, навіть, малі діти, долучилися до волонтеської діяльності.

10:36:29 20.04.2023

Вітаємо зі світлим і радісним святом - Великоднем!

Цьогорічний Великдень ми зустрічаємо з великими сподіваннями та щирими молитвами за перемогу України, здоров'я і світлу долю усіх наших людей, повернення воїнів додому. Тож нехай у ці святкові дні домівки наповняться радістю та злагодою, а серця - вірою і любов'ю. Нехай Господь благословляє та оберігає ваші родини!

06:00:08 16.04.2023

День Національної гвардії

Як самостійна силова структура Національна гвардія України існувала від 1991 до 2000 року. Потім вона була розформована та знову відроджена 2014 року після незаконної окупації Криму та загостренням ситуації на сході України.Головне завдання Нацгвардії України - гарантувати громадську безпеку та охорону порядку, захищати права, життя, законні інтереси та свободи українців, держави та суспільства. Також члени Національної гвардії брали участь у антитерористичній операції та допомагають ЗСУ впоратися з вторгненням росії до України. 2015 року Нацгвардія України отримала своє національне свято, яке було призначено Указом президента України на 26 березня. Щира вдячність вам, Національна гвардія України, за вашу нелегку службу, особливо тим службовцям, хто зустрічає професійне свято на бойовій варті. Бажаємо вам всіляких успіхів і досягнень в почесній справі служіння Україні. Зичемо усім гвардійцям, їхнім рідним і близьким міцного здоров’я, щастя, миру і добра!

11:20:28 26.03.2023

День добровольця України!

День українського добровольця — нове, але дуже важливе свято, яке було створене на честь всіх тих, хто 14 березня 2014 року встав на захист України. Цей день було встановлено для того, щоб пам'ятати, через що довелося вже пройти нашій країні і через що вона проходить прямо зараз. А ще дата нагадує про героїзм захисників та захисниць незалежності рідної Батьківщини. Військові, медики, волонтери, аграрії, водії, вчителі та інші люди об'єдналися заради того, щоб боротися з російськими окупантами. Тож бажаємо всім захисникам України, не залежно від того в якому статусі і як ви її захищаєте — ПЕРЕМОГИ! Перемоги над ворогами та віри у світле майбутнє!

16:37:23 14.03.2023

Дорогі жінки!

Прийміть найщиріші вітання зі святом любові та краси – Міжнародним жіночим днем 8 Березня! Це свято є символом усього, що є в світі найсвітлішого – добра, кохання, радості та тепла. Адже  жінка, як і весна, несе у світ особливу і велику місію природи – життя і любов, ніжність і турботу, натхнення і неповторність. Сьогодні важливо подякувати всім жінкам, які працюють, навчають, навчаються, рятують, лікують, воюють – воюють за Україну. Згадати, подумати й подякувати всім жінкам, які віддали свої життя за нашу державу. Подякувати мамам. Згадати, що поки мама жива, ти можеш відчути себе дитиною. Подякувати коханим за повагу й силу. 

15:44:47 08.03.2023

Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови – свято, яке було засноване ЮНЕСКО і вперше відсвятковане 2000 року. Головна його мета – показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. В ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею. Сьогодні, у міжнародний день рідної мови, свято української мови - одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші предки. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, особливо Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше І. Нечуєм-Левицьким, П. Мирним, М. Коцюбинським, Л. Українкою та багатьма іншими видатними українцями. Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

11:44:45 21.02.2023

День Державного Герба України

Щороку 19 лютого українці відзначають День Державного Герба України. Цього дня 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Він є одним із офіційних символів нашої держави, який уособлює в собі український народ, його культуру та звичаї. Ще з давніх часів Тризуб являється символом нескореності та боротьби українців за свободу. Він має тисячолітню історію, починаючи з князівського роду Рюриковичів. Цікавим фактом є те, що з часів Української Народної Республіки Тризуб був затверджений  Державним Гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії. А вже радянська тоталітарна система затаврувала його як «націоналістичний знак». Тому використовувати Тризубу в срср заборонялося, а «винуватців» жорстко карали. Проте, відновивши незалежність у 1991 році та обравши Тризуб Державним Гербом, наш народ продемонстрував наслідування традицій Української Народної Республіки. Тому сьогодні Тризуб об’єднує українських патріотів, які захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

11:48:31 19.02.2023

16 ЛЮТОГО В УКРАЇНІ СВЯТКУЮТЬ ДЕНЬ ЄДНАННЯ

16 лютого в Україні відзначають День єднання. Відповідний Указ “Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства” підписав Президент України Володимир Зеленський. Державне свято має посилити консолідацію українського суспільства, зміцнити його стійкість в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Під час святкування цього свята на всіх будинках і спорудах всіх населених пунктів України рекомендовано підняти державний прапор та додати до одягу жовто-блакитні стрічки. День єднання несе собою важливу мету: показати, що українці єдина нація, яка любить свою Батьківщину та рідні землі.

09:47:46 16.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь