Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Студії соціального підприємництва

Дата: 29.12.2023 10:51
Кількість переглядів: 88

 

Проєкт «Студії соціального підприємництва» стартував у липні місяці у семи громадах Чернігівської області, а саме Чернігівській, Ніжинській, Прилуцькій, Городнянській, Ріпкинській, Іванівській та Михайло-Коцюбинській. За час впровадження ініціативи є такі досягнення:
● інформаційної кампанією охоплено більше ніж 9,5 тисяч осіб;
● до участі у проєкті залучено 66 осіб (серед них внутрішньо переміщені особи, молодь, жінки, ветерани АТО/ООС та члени їх сімей);
● проведено 3 лекції формату онлайн з таких тем, як фандрейзинг, пітчинг;
● 10 тренінгів (виїзд у громади) для учасників із семи цільових громад із маркетингу, брендингу та бізнес-планування;
● проведено 2 менторські сесії для учасників та учасниць – у результаті надано менторську підтримку 34 учасникам та учасницям, а наші ментори – це успішні підприємці, які мають соціально відповідальний бізнес;
● тренерами/тренерками надано 69 консультацій із тем бізнес-планування, маркетингу та брендингу й охоплено консультаціями більше ніж учасників та учасниць.
12 грудня в агенції регіонального розвитку відбулася захоплююча фінальна пітчинг сесія «Студії соціального підприємництва», де талановиті учасники та учасниці представили свої бізнес-плани.
Захід зібрав усіх учасників студії, представників соціально-відповідального бізнесу, ЗМІ, жінок-підприємиць, представників міжнародних організацій та Чернігівської ОДА, партнерів та усіх, хто зацікавлений у розвитку соціального підприємництва.
Михайло-Коцюбинську громаду представляла Вікторія Дубовицька з бізнес-планом соціальне підприємство “MKava”, який створюється для сприяння розвитку економічного потенціалу селища та для того, щоб надихати місцевих жителів займатися підприємницькою діяльністю, соціальними проектами, мотивувати молодь залишатися в селищі та впроваджувати соціальні ініціативи. Основна діяльність - реалізація кавових та інших напоїв та їжі швидкого приготування.
Було презентовано 13 соціальних бізнес-проєктів, кожен учасник окрім висвітлення ключових аспектів своїх проектів, зупинились також і на соціальній місії та їх соціальному впливу на громаду. Проєкти охоплювали широкий спектр сфери – від екологічно чистих технологій (виготовлення пелетів із відходів рослинництва) до соціальних програм для вразливих груп населення, таких, як підтримка та навчання швейній справі жінок, що опинилися в СЖО. Серед 13 презентованих проєктів члени та членкині журі обрало три проєкти, що набрали найбільшу кількість балів, ними стали:
• проєкт студії англійської мови “Yes!”, яку втілюватиме у життя Ірина Савенко з Прилуцької громади;
• соціальна пральня «Б’юті фрі» – проєкт Валентини Циркун із Городні;
• впровадження соціального компоненту для жінок, що опинилися в СЖО на швейному підприємстві бренду «ОТАКОЇ» - Анною Тарасенко з Чернігова.
Автори цих трьох бізнес-планів отримають підтримку від ПРООН у реалізації своїх соціальних підприємств.
Ініціативу «Студія соціального підприємництва» впроваджує Агенція регіонального розвитку Чернігівської області за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь