A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Звернення-звіт для жителів Михайло-Коцюбинської територіальної громади від селищного голови

Дата: 04.08.2022 11:45
Кількість переглядів: 319

      Шановні мої односельці! Шановні жителі громади! Маючи досвід роботи в галузі місцевого самоврядування, у спілкуванні з різними категоріями населення, хочу звернутись до кожного з Вас з довірою і розумінням ставитися один до одного. Девіз нашої громади: «У єдності наша сила». Може через це та дякуючи Господу Богу та ЗСУ, ми всі з Вами вистояли під час окупації, наша громада понесла менше руйнувань порівнюючи з сусідніми громадами.

            Майже все населення громади залишилися живими (крім декількох громадян, які загинули та пропали безвісти). Ніхто не помер з голоду, бо було забезпечена життєдіяльність громади. Дякуємо всім, хто надавав в цьому допомогу: працівникам місцевого сільгосппідприємства, керівникам приватних підприємств, працівникам селищної ради, електрикам, газовикам, працівникам КП «Єдність», медикам, депутатам селищної ради, всіх не перерахувати. Просто не байдужі жителі громади. Одна людина з усім цим би не справилася , ні фізично, ні морально.

            Так де ж були Ви шановні, дописувачі різних груп, під час окупації? Чому ми Вас не бачили? Чому тоді не висвітлювали гострих питань та не надавали допомогу у їх вирішенні. А коли з’явилася гуманітарна допомога, тут і Ви з’явилися не з допомогою, а з критикою. Але, в різні часи, є різні люди: порядні, добрі, активні, пасивні, розуміючі, бунтарі, які мають право на свою думку, на свої вчинки.

            Працюючи більше 20 років секретарем селищної ради, мені довелося працювати з трьома поколіннями голів. Вони всі чесно виконували свої обов’язки. Але ж кожен із них у тій чи іншій ситуації, був схвалений, чи засуджений думкою людей. Бо люди різні і мали право на свою думку.

            Секретарська моя діяльність включила дуже широкий та різносторонній напрямок роботи. Для більшості людей я була, як порадник, як помічник у вирішенні їх питань. Мабуть через це мені і виявили довіру на виборах.

            В даний час, на посаді селищного голови, я прагну робити все тільки корисне для людей, для розвитку громади. А громада – це не тільки селище Михайло-Коцюбинське, а й 42 населені пункти, 11 старостинських округів, майже 11000 населення.

За цей час зроблено багато для розвитку центру громади і віддалених сіл. Це і освітлення, різноманітні ремонтні роботи, опалення в будинках культури та сільських клубах, поліклінічне відділення, пам’ятники, огородження кладовищ, прийняття депутатами бюджетів і благоустрій. Багато ще є питань, над якими потрібно працювати. Війна призупинила наші плани. Коштів в бюджет стало надходити набагато менше. Щоб зберегти працівників, всі ходили у відпустки без збереження заробітної плати, суттєво зменшуємо виплату премій. Працівників закладів дошкільної освіти, бібліотек, будинку культури та інших працівників перевели на 2/3 оплати праці.

Стала надходити державна гуманітарна допомога із Рівненщини, яка контролюється і видавалася на кожен двір та всі верстви населення не один раз, на даний час її призупинено. Створений штаб по державній гуманітарній допомозі.

Надходить також не державна допомога, яку надають волонтери, Благодійні організації, яка роздається особисто тими, хто її доставляє, або має адресне призначення і таку допомогу ми не можемо самі розподіляти.

По Михайло-Коцюбинських селах громади, завозиться в достатній кількості допомога волонтерами Благодійних фондів. Державна допомога розподіляється по всій Україні і навіть в Чернігівській області є набагато більше постраждалі громади. Але ми подаємо запити на допомогу у всі державні інстанції і Благодійні форми і сподіваємося на їх співпрацю.

На виконання постанови КМУ від 07 березня 2022 р. № 220 «Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні», працівниками селищної ради та ЦНАП, була проведена реєстрація цивільного населення на виплату грошової допомоги в умовах воєнного стану в Україні. Дорослому населенню в розмірі - 2000 грн. дітям - 3000 грн, особам з інвалідністю - 3000 грн. Ця виплата перераховується Міністерством соціальної політики України. Відкрито рахунок для отримання коштів, але на даний час кошти на рахунок не надійшли.

Працюємо над питаннями: ремонту розбомбленого ліцею, початку навчального року, підготовка до опалювального сезону та обладнанням бомбосховищ. Далі будемо продовжувати ремонт сходів та встановлення зливів приміщення поліклінічного відділення. Забезпечення паливом шкіл, закладів дошкільної освіти, амбулаторії, фапів.

По Михайло-Коцюбинському ліцею зроблено: відокремлено розбомблене крило, зроблено опалення в уцілілому крилі, встановлено частину вікон. Робота продовжується, робиться все, щоб 1 вересня діти пішли до ліцею. Зроблено ПКД на зруйновану частину ліцею. Чекаємо кошти на проведення ремонтних робіт.

В громаді створена молодіжна рада (голова Токар Олександр). Молодь Молодці!!! Включилися в роботу по наведенню порядку в громаді (санітарний стан. благоустрій) - це сприяє налагодженню стосунків між собою і  незахищеними верствами населення. Проведення благодійних спортивних ігор. Приєднуйтеся до активної молоді громади!!!

Хотілося б від дописувачів та від тих громадян, що їх підтримують, реальної підтримки та допомоги у вирішення проблемних питань по громаді. А їх дуже багато (проблем) і тільки разом ми зможемо щось корисне зробити для всієї нашої рідної громади!

Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь