Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Дата: 25.06.2021 14:01
Кількість переглядів: 372

Фото без описуПам`ятна, трагічна дата – 80 років з дня початку німецько-радянської війни. Нацистська Німеччина вторглася на радянську територію по всій лінії кордону. Наше селище, як згадує Герой Радянського Союзу К. Ф. Шкаруба, виявилося окуповане 10 серпня 1941 року. «По всій вулиці з гуркотом рухались колони німецьких танків, гармат вбік міста Чернігова. Більше двох років село було окуповане. У травні 1942 року по всій вулиці есесівці гнали наших юнаків і дівчат в Чернігів для відправлення на каторгу до Німеччини. Крики і сльози матерів чуло і бачило село в ці дні. А влітку 1942-1943 рр. фашистський комендант Беме особисто на двоколці в 5.30 ранку мчав по вулиці і гнав стариків і підлітків на польові роботи. Хто не встигав, отримував покарання». Ось короткий епізод тих днів. Роки важких випробувань і втрат.

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні організовано тематичну екскурсію для учнів Михайло-Коцюбинської гімназії.

Діти відвідали Військово-історичний музей – відділ Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського та прослухали пізнавальну розповідь про героїв з нашого регіону.

Безсмертному подвигу загиблих і живих у боротьбі з фашистами в бібліотеках Михайло-Коцюбинської громади   присвячені заходи: виставка-пам'ять «Про війну, про бої ми читаємо» (Дніпровська бібліотека-філія), книжкова виставка «Сувора біографія війни» (Михайло-Коцюбинська публічна бібліотека), книжкова розкладка «Рокам пам`яті не стерти» (Ведильцівська бібілотека-філія), фотовиставка «Гордість наших сердець», перегляд фільму «Так починалась війна» (Пльохівська бібліотека-філія), виставка «Не владний над подвигом час» (Пакульська бібліотека-філія), історико-патріотична година «Пам’ять наших сердець» (Михайло-Коцюбинська публічна бібліотека), календарні виставки «22 червня - День скорботи і  вшанування пам’яті жертв війни в Україні».

Старостинські округи громади організували упорядкування меморіалів, пам’ятників, місць поховань загиблих та  покладання квітів.

За інформацією відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму

Михайло-Коцюбинської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь