Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Первинна профспілкова організація Михайло-Коцюбинської територіальної громади організувала чудовий відпочинок для своїх спілчан

Дата: 24.05.2021 08:38
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

Чудовий день та море задоволень. Хоч і втомилися, але поверталися щасливі і задоволені. Море позитиву і енергії так провели вихідний день 22 травня 2021року члени профспілки, які відвідали парк « Острів Сакури» і  Алею Закоханих  в смт Володарка Київської області та дендропарк в м. Біла Церква.

Володарка – історичне містечко над річкою Рось. Заснував місто Ярослав Мудрий у 1032 році як фортецю Пороської оборонної лінії. Князь збудував на річці Рось цілу мережу захисних укріплень, що оберігали кордони Київської Русі. Але сьогодні туристи їдуть  насамперед подивитись сучасні парки. Алея Закоханих і “Острів Сакури” з’явились у селищі у 2019 році. Обидва парки збудовані меценатами. Острів Сакури став популярною туристичною локацією. Сюди приїжджають гості з різних куточків України. Алея Закоханих – затишне місце з оригінальними лавочками. Знаходиться на дамбі, над річкою Рось. Алея веде до мальовничого Володарського водосховища. Алея Закоханих – гарне місце для романтичної прогулянки і фотосесії. Мальовниче місце, цікаві лавочки, приємне спілкування дарують чудовий настрій.Парк “Острів Сакури”розташований на штучному острові посеред річки Рось. На території висаджено понад 3,5 тисячі рослин, встановлені альтанки, лавки, скульптури, фонтани, ґроти, великий дитячий майданчик, міні-зоопарк.  

В той же день члени профспілки відвідали дендропарк « Олександрія» в місті Біла Церква. Дендрологічний парк «Олександрія» Національної академії наук України розміщено на околиці старовинного міста Біла Церква, поряд з чарівною річкою Рось. Він належить до числа найбільших парків в Україні і має територію 400 га. Парк було створено понад 200 років тому родиною великого землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького, як предмет родинної гордості та магнатської величі.
Незважаючи на складні історичні потрясіння, парк зберіг головні ландшафтні композиції і на сьогодні є унікальною пам’яткою садово-паркового мистецтва кінця XVIII — початку XIX ст. Над його створенням працювали відомі в Європі архітектори та садівники.
Композиційною основою парку є природний лісостеповий ландшафт, утворений дубовим лісом у поєднанні з галявинами, луками та водними об’єктами. Природні пейзажі органічно поєднані з архітектурними спорудами — павільйонами, альтанками, колонадами та містками виконаними в романтичному стилі. Колекція парку налічує близько 2500 видів, різновидностей та форм рослин.
«Олександрія» — зразок ландшафтного парку з елементами романтизму та сентименталізму.

Поверталися додому в гарному настрої з піснями. Профспілка і надалі буде дбати про гарний відпочинок та згуртованість своїх спілчан.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь