A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ОСВІТИ В ГРОМАДАХ

Дата: 15.02.2021 11:53
Кількість переглядів: 381

Начальник відділу Лідія Гаєвська взяла участь 11 лютого 2021 року в онлайн-семінарі для фахівців громад «Актуальні питання функціонування освіти в громадах: заклади освіти в громадах та управління ними. Організація Центрів професійного розвитку педагогів», який був організований Чернігівським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою».

«Нове законодавство передбачає численні зміни. Разом долаємо наявні виклики. Прийняття всіма громадами від районних рад закладів освіти, створення органів управління освітою, впорядкування мережі освітніх закладів, впровадження автономії закладів освіти, створення центрів професійного розвитку педпрацівників, розвиток старшої школи, забезпечення фінансування освітньої сфери відповідно до вимог законодавства – це те, над чим зараз працюють в громадах, і сьогодні ми ці питання обговорили», - наголошувала Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Сергій Дятленко, експерт з освіти Програми «U-LEAD з Європою», розпочав роботу зі складного питання реформування старшої школи. Чинний закон «Про повну загальну середню освіту» передбачає, що старшу профільну освіту (10-11 класи) надаватимуть у ліцеях. Крім того, експерт наголосив на важливості розвитку спроможності освітньої мережі.

«Кожна громад повинна усвідомлювати, що коли фактична наповнюваність класів в школах нижча, аніж розрахункова, яка лягла в основу розрахунку освітньої субвенції, то це призведе до дефіциту коштів субвенції для оплати праці педагогів, і цю різницю доведеться покривати власними коштами місцевого бюджету. Тому необхідно працювати над посиленням спроможності освітньої мережі», - вважає Сергій Дятленко.

 

За інформацією відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму

Михайло-Коцюбинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь