A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Звіт директора Кархівської ЗОШ І-ІІ ступенів Лещенко Людмили Миколаївни на зборах трудового колективу 26.06.2020 року

Дата: 06.07.2020 10:52
Кількість переглядів: 746

Звіт директора Кархівської ЗОШ І-ІІ ступенів

Лещенко Людмили Миколаївни

на зборах трудового колективу 26.06.2020 року

 

 

Кархівська ЗОШ І-ІІ ступенів знаходиться у комунальній власності Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області.

Головною метою навчального закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти.

Навчальний заклад в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Статутом школи, нормативними документами Міністерства освіти та науки України, вхідними документами обласного відділу освіти та відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради.

В минулому році в школі працювало 10 педагогічних працівників та 7 працівників з числа обслуговуючого персоналу. Штатними працівниками школа була забезпечена на 100%. Розстановка педагогів здійснюється відповідно до фахової освіти педпрацівників. При підборі нових кадрів (навіть обслуговуючого персоналу) враховується фахова підготовка, особисті та колективні якості, працездатність, інші характеристики. Час диктує все нові і нові вимоги до вчителя, тому доречним зараз є уміння працювати з комп’ютером, оргтехнікою. З 10 педагогів, які працюють у школі, вищу кваліфікаційну категорію має 3 вчителів, спеціаліст І категорії – 3, спеціаліст ІІ категорії – 3, молоді спеціалісти – 1.

У школі діє певна система методичної роботи. Її сітка створена на діагностичній основі. Педколектив працює над проблемою «Удосконалення навчально-виховного процесу шляхом впровадження сучасних педагогічних технологій». В школі працює методоб’єднання класних керівників (керівник – Найдьон С. М.); «Школа молодого вчителя» (керівник – Шолох Т. М.). Вчителі провели відкриті уроки, виховні заходи, ділились досвідом роботи по проблемах, зросла їх педагогічна майстерність. Учителі школи йдуть в ногу з життям. Широко впроваджуються у практику інноваційні технології, суть яких полягає в тому, що навчання відбувається шляхом взаємодії всіх, хто навчається. З кожним роком нові інформаційні технології на уроках впроваджує все більше і більше педагогів школи. Використовуються в навчально-виховному процесі також проектні технології.

Проводилась велика робота з обдарованими дітьми. В школі був проведений перший етап учнівських олімпіад з базових дисциплін. Проведення олімпіад здійснювалося відповідно до Положення про всеукраїнські учнівські олімпіади. В 2 етапі учнівських олімпіад школа взяла участь у запланованих олімпіадах.

Учень 7 класу Мишкун Максим на олімпіаді з української мови і літератури набрав 15 балів (з 35 можливих) та зайняв 3 місце. Пономаренко Микола на олімпіаді з трудового навчання набрав 69 балів (з 100 можливих) та зайняв 2 місце.

Учні школи брали участь в районних турнірах Всеукраїнських конкурсів: знавців української мови імені П. Яцика, Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка.

Учні 5-9 класів показали такі навчальні досягнення: 0% - високий рівень, 30% - достатній, 50% - середній, 20% - початковий.

Із 4 випускників 9 класу здобувають повну середню освіту у загальній середній освіті – 2 учень, у ПТУ – 2 учні.

Серед загальноприйнятих основних напрямків виховання в Кархівській школі є пріоритетними: екологічне, громадське, правове, фізичне, національно-патріотичне та художньо-естетичне виховання.

Школа пишається своїми традиціями, такими, як: Свято осені, Андріївські вечорниці, свято Миколая, Новорічна казка, день святого Валентина, свято матері, День захисту дітей, Шевченківські дні, День рідної мови. Проводяться вікторини, КВК, заочні подорожі, змагання.

Становлення особистості відбувається поступово у 2 вікових організаціях учнівського самоврядування.

  • Учнівське самоврядування – 5-9 класи
  • Дитячі організації «Барвінчата» (1,4 клас), «Козачата» (2,3 клас)

Турбота про живе і прекрасне поступово ввійшла в життя дітей. Досвід підтверджує, що добрі почуття своїм корінням сягають у дитинство, а людяність, доброта, лагідність народжуються в праці, турботах, хвилюванні про красу навколишнього світу. В школі стали традиційними такі акції:

  • Акція «Приберемо природу»
  • Акція «Посади своє дерево»
  • Акція «Школа – мій рідний дім»
  • Акція «Допоможи ветерану»

За звітний період педагогічний колектив приділяв значну увагу у вихованні достойних майбутніх громадян своєї країни у повазі до закону і символів своєї держави. У школі створена Рада профілактики, яка проводить профілактичну роботу щодо учнів, схильних до правопорушень. Проведено бесіди, індивідуальні розмови, зустрічі з батьками учнів, що схильні до правопорушень. Постійно проводились рейди у родини таких дітей.

Оскільки здоров’я наших дітей – це здоров’я нації у майбутньому, в школі проходить медичний огляд дітей лікарями Михайло-Коцюбинської амбулаторії. Учні школи постійні учасники районних спортивних змагань, у вересні традиційно проводився тиждень фізкультури, День здоров’я, на шкільних святах проводяться спортивні естафети, першість з футболу, шахів, настільного тенісу та інше. Класні керівники здійснюють навчально-виховний процес на основі використання рухливих народних ігор, святкової обрядовості, багатовікового досвіду культури та здоров’я народу.

Адміністрація школи, педагогічний колектив перебувають у атмосфері порозуміння та співпраці з батьківською громадськістю (голова батьківського комітету – Лакатош В. О.), в.о. старости сіл Можар А. В., створюють умови для належного навчально-виховного процесу. Для батьків проводяться лекції, анкетування, тренінги, бесіди.

Здійснюється соціальний захист дітей з малозабезпечених сімей (безкоштовне гаряче харчування).

Систематично проводяться загальношкільні та класні батьківські збори, на яких розглядаються питання навчально-виховного процесу, харчування учнів, поведінки учнів. Класні керівники тісно співпрацюють з сім’ями своїх вихованців, відвідують дитину вдома, спілкуються з родиною. Свої спостереження вони заносять до актів обстеження житлових умов. Класними керівниками створено куточок для батьків, у якому розміщується вся необхідна для них інформація.

Учителі та учні школи беруть активну участь у громадському житті села (приймали участь у сході села та у святкуванні Дня села).

Що стосується ремонту школи:

6.800 гривень було виділено Михайло-Коцюбинською селищною радою, для поточного ремонту школи.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь