A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В с.Андріївка відкрили пам?ятний знак

Дата: 27.09.2017 07:57
Кількість переглядів: 1099

          Напередодні професійного свята освітян в Андріївці було відкрито пам´ятний знак на могилі завідувача земської школи Якова Михайловича Аніщенка (1880-1928), який зробив значний внесок у розбудову освіти  у селі. Він разом із дружиною Матроною Марківною (1883-1976), яка у 1953 році була нагороджена орденом Леніна, не один рік працювали в селах Андріївці та Пакулі. Ще й сьогодні старожили згадують добрим словом цю родину педагогів, котрі віддавалися улюбленій справі з усіма силами, вмінням, душевною добротою.

Зусиллями місцевих краєзнавців відшукали у Києві доньку та онуку Якова Михайловича. Тетяна Яківна, зважаючи на поважний вік (а накувала їй зозуля дев´яносто сім років), не змогла приїхати до Андріївки. Тому участь у церемонії відкриття пам´ятного знака брала киянка Ольга Іванівна Ковальчук,  онука відомого педагога. Її батько – Іван Міненок - корінний андріївець, ветеран війни, нагороджений орденом Леніна. Вона привезла з собою копії документів, фотографій періоду роботи в Андріївці її знаних предків. Для шкільної бібліотеки подарувала книги, співавтором яких є сама, про творчість Михайла Булгакова, адже працює Ольга Іванівна в музеї відомого письменника. Організатори заходу та педагогічний колектив Андріївської школи подарували почесній гості величезну вазу з букетом жовтих хризантем.

Значну допомогу у спорудженні пам´ятного знака надали місцеві жителі:  Іван Шуст, Олексій Галько, Віктор Семироз, Олександр Клімов, Микола Скрипченко, Сергій Шурута. Фінансову підтримку здійснило керівництво Михайло-Коцюбинської ОТГ, директор СТОВ «Андріївське» Андрій Сидоренко, директор ФГ «Андріївське» Дмитро Зінченко, господар садиби «Андріївські озера» Сергій Карпачов. Ініціатором, активним учасником та ідейним натхненником даної справи був місцевий краєзнавець Віктор Єрема.

Андріївський старостинький округ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь