Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Інформація про центр життєстійкості Михайло-Коцюбинської територіальної громади

Дата: 10.06.2024 11:57
Кількість переглядів: 20

 

 З 10 червня 2024 року розпочав свою діяльність Центр життєстійкості – дружній, безбар’єрний простір, де кожен житель громади, незалежно від соціального статусу, статі та віку, може безоплатно отримати фахову психосоціальну допомогу та підтримку. 

Команда Центру сформована у складі соціального менеджера, 2 фахівців із соціальної роботи та практичного психолога, які професійно надають допомогу людям, сімʼям та групам осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах  адаптуватися до кризових ситуацій. Особлива увага приділяється психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами та їхніми родинами, підтримці внутрішньо переміщених осіб та незахищених верств населення. Крім того,  Центр працює над посиленням місцевих волонтерських ініціатив. 

Приміщення Центру має 4 кімнати, які облаштовані з урахуванням принципів безбар’єрності та інклюзивності, включно із вбиральнею (яка має санвузол, душову кабіну, дитячий сповивальний столик), аби люди з інвалідністю, зокрема й ті, які пересуваються на колісних кріслах, мали  доступ безперешкодно пересуватися закладом. Також є окрема зона і для дітей з іграми та книгами.

Проводиться постійна робота фахівців у групах взаємопідтримки: група родин військовослужбовців, група жінок, які постраждали від тимчасової окупації та бойових дій, група людей старшого віку та група дружин та матерів загиблих військовослужбовців. 

Спеціалісти Центру впроваджують заняття по програмах «Самодопомога+», Батьківство без стресу», «Універсальний тренінг із психічного здоров`я», а також проводять майстер-класи для розвитку творчого потенціалу, заняття з арт-терапії,семінари, тренінги для підвищення емоційної компетентності, воркшопи. 

Фахівцями Центру організовуються виїзні зустрічі в старостинські округи, заклади та установи Михайло-Коцюбинської громади. 

Налагоджена активна співпраця та підписані меморандуми з громадськими організаціями, благодійними фондами, які надають психологічну та юридичну підтримку отримувачам послуги: БФ «Карітас Чернігів», «Право на захист», «Рокада». Таким чином, Центр життєстійкості, працюючи в тісній взаємодії з громадськими організаціями та благодійними фондами, забезпечує комплексну допомогу людям, які цього потребують. 

Спеціалісти Центру постійно підвищують кваліфікацію через тренінги, семінари, участі в конференціях, вебінарах. Це є складовою надання якісної допомоги та підтримки для тих, хто цього потребує.

Інформаційні матеріали розміщуються в кімнатах простору, на стенді, сайті громади та на офіційній сторінці Центру в соціальній мережі фейсбук 

https://www.facebook.com/profile.php?id=61565141447114

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь