Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У селищі Михайло-Коцюбинське відбувся захід "Ярмарок ідей"

Дата: 17.07.2024 09:07
Кількість переглядів: 280

 

12 липня 2024 року в центрі селища Михайло-Коцюбинське відбувся захід «Ярмарок ідей», організований представниками Робочої групи з громадської безпеки та відновлення та громадською організацією «Агенція міських ініціатив».

Цей захід став справжнім святом для всіх учасників, з метою згуртувати жителів, популяризувати діяльність Робочої групи з громадської безпеки та відновлення, залучити нових осіб до діяльності робочої групи, зібрати ідеї та пропозиції щодо розвитку громади від мешканців та гостей та психо-соціальна підтримка мешканців громади.

На заході була представлена Робоча група  з громадської безпеки та соціальної згуртованості Михайло-Коцюбинської ТГ, її завдання, діяльність за минулий рік та плани на майбутнє. В ході заходу були зібрані проблемні питання від жителів громади, запропоновані шляхи їх вирішення. 

Програма свята включала різноманітні активності для дітей і дорослих:

  • на базі бібліотеки творча зустріч з журналістом-літератором Петром Антоненком «Запрошуємо на гостину»;
  • на базі молодіжного простору було проведено гру СпільноТИ в безпеці: як мобілізувати громаду заради безпечного та згуртованого середовища;
  • Збір ідей для розвитку та відновлення громади та лотерея для учасників;
  • конкурс малюнків на асфальті «Світ дитячих мрій»;
  • фліпчарт з фото про реалізовані проєкти, тренінги та досягнення робочої групи;
  • сімейна рухлива гра Корнхол;
  • виконавча директорка «Агенції міських ініціатив» Тетяна Романова провела для школярів квест. Діти об’єдналися у команди та мали виконати низку завдань: сфотографуватися з селищною радою, з жовто-блакитними предметами, всією командою утворити символи, відгадати ребуси тощо. З дітьми також провели руханку ростові ляльки. Після квесту діти також залишили свої побажання для розвитку громади.

Захід пройшов на високому рівні, зібравши понад 100 учасників. Завдяки активній участі місцевої громади вдалося зібрати багато пропозицій до розвитку нашої громади.

Учасники заходу залишили безліч позитивних відгуків. Батьки відзначили важливість подібних заходів для згуртування та виховання дітей в дусі патріотизму та взаємодопомоги. Діти були в захваті від активностей, а всі відвідувачі високо оцінили атмосферу свята.

Дякуємо ЗСУ за можливість організації та проведення заходу. Разом до Перемоги!

Довідково. Робочі групи з громадської безпеки та відновлення були створені у грудні 2022 році в 7 пілотнихгромадах Чернігівської області (Чернігів, Ніжин, Прилуки, Іванівка, Михайло-Коцюбинське, Городня, Ріпки) – це не лише відкриті діалогові платформи, але й консультативно-дорадчі органи, що діють за принципами партисипації, дають змогу імплементувати рішення громади в програмнідокументи місцевої влади та поступово переходять відпроєктного до програмного управління, спрямованого на сталі та якісні зміни.

Фото: Вікторія Швець, Юлія Ковтун

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь