Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Партнерство заради майбутнього (за результатами візиту до Шпізен-Ельверсберга)

Дата: 20.06.2024 16:26
Кількість переглядів: 419

 

На початку червня селищний голова Ніна Ворох та начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Ірина Ворох відвідали громаду Німеччини Шпізен-Ельверсберг.

Ключовою метою робочого візиту було підписання меморандуму про партнерство між нашими громадами. Під час зустрічі, в присутності депутатів Шпізен-Ельверсберга, селищним головою Ніною Ворох та мером Берндом Гуфом було підписано Меморандум, за напрямками сфери культури, освіти, спорту,  молодіжної політики та ін.. Присутні висловили слова підтримки українському народові, а також запевнили, що і надалі сприятимуть всебічній допомозі та відновленню.

Підписанню меморандуму між Михайло-Коцюбинською громадою та громадою  Шпізен-Ельверсберг передувала кропітка робота. Перша зустріч відбулася в онлайн форматі 18 жовтня, де наші громади ознайомили один одного з життям, напрацюваннями та здобутками, обговорили напрями майбутньої співпраці, і вже з 13 по 15 листопада у Лейпцигу зустрілися на шостій німецько-українській конференції муніципального партнерства під гаслом «Разом до Європи: Солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє», організована Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) Engagement Global за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку. Конференція зібрала понад 600 делегатів від місцевого самоврядування обох країн: мери та місцеві голови, депутати місцевих і районних рад, а також представники німецьких, українських та деяких європейських громад, що підтримують партнерські зв’язки.

Під час свого перебування делегація Михайло-Коцюбинської громади ознайомилась з організацією надання муніципальних послуг, а також обговорили можливості втілення цього досвіду в практику роботи громади, зустрілися з представниками місцевого бізнесу та водоканалу, де детально дізналися про їх роботу та використання провідних технологій. Члени делегації відвідали Саарбрюкенський очисний завод, де їм докладно розповіли про всі етапи очищення води, а також прийняли участь в тренуванні пожежної частини з залученням дітей, які мріють стати пожежниками. Дуже вразив візит до майстерень компанії WZB gGmbH для людей з обмеженими можливостями, яка є сучасною інноваційною компанією з різноманітним спектром послуг, де працює близько 1400 співробітників на 5 заводах.

Всі кращі напрацювання та досвід громади–партнера за можливості будуть поступово реалізовуватися в нашій громаді.

 

РАЗОМ – МИ ЩЕ СИЛЬНІШІ!

За інформацією відділу економічного розвитку та інвестицій 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь