Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбувся мережевий мітап «Створення позитивного впливу робочих груп на громаду. Успішні практики залучення громадян до участі»

Дата: 10.06.2024 09:00
Кількість переглядів: 129

 

27-28 травня 2024 року для лідерів-координаторів/-ок та активних учасників та учасниць РГГБВ було проведено мережевий мітап «Створення позитивного впливу робочих груп на громаду. Успішні практики залучення громадян до участі». У заході взяли участь представники Михайло-Коцюбинської громади на чолі з селищним головою Ніною Ворох.

З вітальними словами до учасників/-ць звернулися Тетяна Сила, спеціалістка з мобілізації громад, UNDP в Україні, та Наталія Красківська. спеціалістка з питань мобілізації громад, UNDP в Україні.

У рамках мережевого мітапу проведено стратегування з розробки операційних планів діяльності РГГБВ на вересень 2024 р.– грудень 2025 р.

Учасники та учасниці у процесі вправ, командної роботи, світового кафе та за результатами воркшопу «Техніки креативності та творчий підхід до створення соціальних ініціатив» напрацювали інструменти залучення громадян до участі у діяльності РГГБВ, з урахуванням особливостей та потреб громади. Кожна робоча група обрала оптимальний інструмент для проведення у своїй громаді після участі у мережевій зустрічі. Серед напрацьованих інструментів: «підвішені питання», фестиваль, толока, акція та інше. У результаті проведених заходів командами РГГБВ у громадах очікується залучення секторів впливу (влада, бізнес, громада), що сприятиме ефекту синергії та зробить діяльність РГГБВ більш видимою, ефективною, сталою та впливовою. Крім того, проведені членами та членкинями РГГБВ в громадах заходи після участі в мережевому мітапі дозволять громадським організаціям залучати мешканців та мешканок, бізнес до відновлення своєї громади та формувати культуру філантропії.

Напрацьовані інструменти будуть покладені в основу збірника «Створення позитивного впливу робочих груп на громаду. Успішні практики залучення громадян до участі».

У межах мітапу психологині провели воркшопи «Стрес-менеджмент як важлива навичка в кризових умовах» та «Стратегії вирішення конфліктів в громадах» для розвитку важливих соціальних навичок учасників/-ць.

Захід проведено в межах ініціативи «Розбудова Мережі робочих груп із громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини», яку впроваджує ГО «Чернігів Європейський» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь