A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Дата: 12.03.2024 12:49
Кількість переглядів: 84

 

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги централізованого водопостачання   по селам Пакуль, Лінея, Семенягівка, що надаються    Приватним  підприємством  «Джерело Ф»  на  2024 рік.                                  

        Законами України «Про житлово-комунальні послуги» , «Про ціни і ціноутворення» , «Про питну воду , питне водопостачання та водовідведення», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг» , постановою Кабінету Міністрів України  від 01.06 2011 р. № 869( в редакції постанови від 03.04.2019 р.№291 ) «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», Наказом  Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального  господарства України від 12.09.№239 « Про затвердження  Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення»  передбачено , що ліцензіат щороку  подає заяву , щодо перегляду тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, з метою відшкодування всіх економічно обгрунтованих витрат ,повязаних із надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

  Діючі тарифи   по селах Пакуль , Лінея  та Семенягівка   Пакульського старостинського округу Михайло-Коцюбинської селищної ради на послуги централізованого водопостачання  встановлені за 1 куб. м. в розмірі  37,20 грн.  для населення  та інших споживачів  (рішення № 46 виконавчого комітету  Михайло- Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області  від  15 березня 2023 р. ).

         Плановий  тариф на послуги централізованого водопостачання складатиме  49,50 грн. за 1  м.  для населення та інших споживачів.

                                  Порівняння планового та діючого тарифу

                                    на централізоване   водопостачання   

 

Категорії споживачів

Централізоване водопостачання

грн./м3

 

Діючий тариф

Плановий тариф

Збільшення

грн.

%

Всі категорії споживачів

37,20

49.50

+12.30

33.1

  

   Основними чинниками ,що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є :зростання  рівня мінімальної заробітної плати   ( відповідно до Державного бюджету на 2024 рік) на 23,1 % , що призведе і  до зростання ЄСВ. Зростання вартості електроенергії на 38,4 % , витрати на ремонти,матеріали,   паливно-мастильні матеріали, запасні частини ,тощо зросли на 16% за рахунок збільшення цін за цими складовими.

 

   

                      Загальний розмір тарифу та його структура

на централізоване водопостачання по селам Пакуль, Лінея, Семенягівка  на 2024  рік для всіх категорій споживачів

  Статті  витрат

Централізоване водопостачання

грн. на рік

грн./м3

Прямі матеріальні витрати

698506.52

12.3478

Прямі витрати на оплату праці

576000.00

10.1823

Інші прямі витрати

126720.00

2.2401

Загальновиробничі витрати

334641.51

5.9156

Всього витрат  виробничої собівартість 

1735868.03

30.6858

Адміністративні  витрати

1064499.05

18.8177

Розрахунковий  прибуток

0.00

0.00

Всього витрат  планова собівартість 

2800367.08

49.50

Плановий об’єм реалізації  послуг, м3

  56569

 

    

     Отже, перегляд тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення    є  необхідним заходом для належного функціонування підприємства,зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію,оплати заробітної плати, ЄСВ.податків,ПММ та забезпечення споживачів  послугами з постачання питної води ,водовідведення.

    З розрахунками  можна ознайомитись в сільській раді.

    Зауваження  та пропозиції приймаються протягом 7 днів за адресою : 15530 Чернігівський район,Чернігівська область, с.Киселівка вул..Заводська,10 а. з дня оприлюднення  даного повідомлення.

З повагою до Вас,адміністрація ПП «Джерело Ф».

 

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на послуги централізованого водопостачання  та централізованого  водовідведення по селам Пакуль, Лінея, Семенягівка, що надаються    Приватним  підприємством  «Джерело Ф»  на  2022 рік.                                  

   Законами України «Про житлово-комунальні послуги» , «Про ціни і ціноутворення» , «Про питну воду , питне водопостачання та водовідведення», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг» , постановою Кабінету Міністрів України  від 01.06 2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» , Наказом  Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального  господарства України від 12.09.№239 « Про затвердження  Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення»  передбачено встановлення тарифів на комунальні послуги на рівні , що буде покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

  Діючі тарифи   по селах Пакуль , Лінея  та Семенягівка   Пакульського старостинського округу Михайло-Коцюбинської селищної ради на послуги централізованого водопостачання  встановлені за 1 куб. м. в розмірі  29,60 грн.  для населення  та інших споживачів  (рішення Михайло- Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області  від  12 березня 2021 р. ).

   В даний час діючі тарифи не забезпечують покриття економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво. Основні причини перегляду тарифів - суттєве зростання вартості їх складових.

       Внесено зміни до обсягів окремих витрат , з причин , які не залежать від господарської діяльності підприємства , зокрема збільшення мінімальної заробітної плати , підвищення цін    на паливно-мастильні  матеріали , на   енергоносії та інші матеріальні ресурси, збільшилась вартість послуг інших підприємств,якими користується  підприємство для  реалізації своєї діяльності.

   Згідно зі здійсненими розрахунками ,плановий  тариф на послуги централізованого водопостачання складатиме  37,20 грн. за 1 куб. м.З розрахунками  можна ознайомитись в сільській раді.

    Зауваження  та пропозиції приймаються протягом 7 днів за адресою : 15530 Чернігівський район,Чернігівська область, с.Киселівка вул..Заводська,10 а. з дня оприлюднення  даного повідомлення.

З повагою до Вас,адміністрація ПП «Джерело Ф»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь