Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ОБҐРУНТУВАННЯ

Дата: 18.12.2023 15:57
Кількість переглядів: 151

 

Михайло-Коцюбинська селищна рада

 ОБҐРУНТУВАННЯ

 технічних та якісних характеристик закупівлі: Сир кисломолочний свіжий не менше 9% жиру, сир сичужний твердий не менше 50% жиру (код за ДК 021:2015 - 15540000-5 Сирні продукти) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі закупівлі на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1266, що вносить зміни до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами) .

     Найменування: Михайло-Коцюбинська селищна рада; місцезнаходження: : Україна, 15552, вул. Шевченка, 50, смт. Михайло-Коцюбинське, Чернігівського району Чернігівської області;  ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Код згідно з ЄДРПОУ: 04412509 ; органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зазначені у пункті 1 частини першої  статті 2 Закону.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сир кисломолочний свіжий не менше 9% жиру, сир сичужний твердий не менше 50% жиру (код за ДК 021:2015 - 15540000-5 Сирні продукти)

             Розмір бюджетного призначення: відповідно до затвердженого кошторису Михайло-Коцюбинської селищної ради та прогнозованих витрат на закупівлю : Сир кисломолочний свіжий не менше 9% жиру, сир сичужний твердий не менше 50% жиру протягом 2024 року розмір бюджетного призначення визначено КПКВК 0111021, КПКВК 0111010   КЕКВ: 2230 – Продукти харчування.

         Вид та ідентифікатор процедури закупівлі:  UA-2023-12-18-011906-a

       Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:  446 480,00 грн. ( чотириста сорок шість тис. чотириста вісімдесят гривень 00 коп.). Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 (із змінами) та інформації що до цін на соціально значимі товари за даними ГУ Статистики в Чернігівській області.

       Закупівля здійснюється згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (зі змінами).

        Закупівля Сир кисломолочний свіжий не менше 9% жиру, сир сичужний твердий не менше 50% жиру здійснюється для організації харчування дітей у закладах освіти Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області.

         Обґрунтування технічних, якісних характеристик:

Технічні та якісні характеристики Товару, що закуповується, повинні відповідати  ДСТУ, технічним умовам та стандартам, за рецептурами та технологічними інструкціями, затвердженими в установленому порядку з дотриманням вимог санітарного законодавства України для молокопереробних підприємств, передбаченим законодавством України, діючими на період постачання Товару. Не дозволено вміст бактерій та патогенних мікроорганізмів. Кожна партія товару поставляється з документами, що підтверджують їх якість та безпеку (посвідчення / декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки тощо) та містять відмітку про контроль вмісту токсичних елементів, мікотоксинів, антибіотиків, пестицидів і гормональних препаратів. радіонуклідів, які не перевищують допустимі рівні.

        Вимоги щодо якості предмета закупівлі:

Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.

 Сир кисломолочний свіжий( масова частка жиру не менше 9%) повинен відповідати вимогам ДСТУ, ТУ за рецептурами та технологічними інструкціями, затвердженими в установленому порядку з дотриманням вимог санітарного законодавства України для підприємств молокопереробної промисловості. Смак і запах - кисломолочний продукт, який виробляють сквашуванням молока, маслянки чи її суміші з молоком, заквашувальними препаратами із застосуванням способів кислотної, кислотно- сичужної або термокислотної коагуляції білка, без додавання компонентів немолочного походження, без сторонніх, не притаманних сиру кисломолочному присмаків і запахів добре виражений вершковий з присмаком пастеризації та кисломолочний, не цвілий, без сміття, без гіркоти. Консистенція та зовнішній вигляд: м’яка, мазка або розсипчаста. Дозволено незначну крупинчастість та незначне виділення сироватки. Колір: білий або з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Товар поставляється в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання. На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару, умови зберігання, строк придатності. Термін зберігання не більше 6 діб.

Сир сичужний твердий (масова частка жиру в сухій речовині не менше 50% ) повинен відповідати вимогам ДСТУ, ТУ за рецептурами та технологічними інструкціями, затвердженими в установленому порядку з дотриманням вимог санітарного законодавства України для підприємств молокопереробної промисловості . Зовнішній вигляд: поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень,  сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру.

Смак і запах: специфічний сирний від злегка кислуватого до слабосолоного, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації.

Консистенція: щільна, тісто пластичне, ніжне, однорідне по всій масі, злегка крихте.

Рисунок на розрізі: вічка круглої, овальної чи довільної форми. Дозволено відсутність малюнка , наявність невеликих пустот.

Колір: однорідний за всією масою, від світло-жовтого до жовтого.

Форма головки сиру: бруски, циліндри, сфери тощо.

Постачання товару та відповідна документація на товар, щодо предмета закупівлі, здійснюється відповідно до  Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та  Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів».

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь