Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

МИХАЙЛО-КОЦЮБИНСЬКА ГРОМАДА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ШОСТІЙ НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ МУНІЦИПАЛЬНИХ ПАРТНЕРСТВ

Дата: 22.11.2023 09:53
Кількість переглядів: 73

 

З 13 по 15 листопада у Лейпцигу відбулася шоста німецько-українська конференція муніципального партнерства під гаслом «Разом до Європи: Солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє», організована Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) Engagement Global за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку. Конференція зібрала понад 600 делегатів від місцевого самоврядування обох країн: мери та місцеві голови, депутати місцевих і районних рад, а також представники німецьких, українських та деяких європейських громад, що підтримують партнерські зв’язки.

Мета конференції – зміцнити мережу німецько-українських муніципальних партнерств, показати можливості для дій та співпраці між українськими, німецькими та іншими європейськими громадами-партнерами під час війни, а також продемонструвати знак солідарності з українськими муніципалітетами та регіонами. Між українськими і німецькими громадами діють вже 186 партнерств, понад сто з яких були започатковані після широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Серед поважних учасників були президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Свенья Шульце, президент України Володимир Зеленський, який долучився до заходу в онлайн форматі. Вальтер Штайнмаєр під час свого виступу на конференції наголосив, що Німеччина і надалі стоятиме поруч з Україною у боротьбі проти російського терору та підтримуватиме українські громади стільки, скільки буде потрібно. Водночас Володимир Зеленський подякував німецькому народу за надану допомогу та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між нашими країнами.

До участі у конференції долучилися також селищний голова Михайло-Коцюбинської селищної ради Ніна Ворох та начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Ірина Ворох, які зустрілися з мером Шпізен-Ельферсбергу, паном Берндом Гуфом та обговорили напрямки подальшої співпраці.

Під час конференції учасники мали можливість модерованого обміну думками між партнерськими громадами щодо актуальних потреб, проєктів та викликів у сфері німецько-українського співробітництва під час війни, а також у контексті повоєнної відбудови України. Разом з тим були представлені приклади найкращих практик співробітництва між громадами й містами у Європі, зокрема у сфері водопостачання й водовідведення та місцевого економічного розвитку.

Дякуємо німецьким партнерам за сталу підтримку та сподіваємося на подальшу співпрацю! Разом до перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь