A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Профорієнтаційний захід

Дата: 01.11.2017 17:34
Кількість переглядів: 1736

         У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Особливо гостро проблема професійного самовизначення стоїть перед старшокласниками, коли формуються їх орієнтири на майбутнє. Саме на цьому життєвому етапі молодь потребує підтримки і кваліфікованої допомоги.

Відповідно до плану відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради та плану Чернігівського районного центру зайнятості на базі Андріївської ЗОШ І-ІІІ ст., було проведено семінар на тему «Професії, потрібні моїй країні» за участю навчальних закладів.

Директор Чернігівського районного центру зайнятості Лариса Михайлівна Юрченко  запропонувала учням Михайло-Коцюбинської ОТГ алгоритм вибору професій, розширену інформацію про світ професій. Ознайомила старшокласників з факторами, які впливають на вибір професії, та про послуги, що надає служба зайнятості.

Начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Лідія Олександрівна Гаєвська розповіла наскільки важливо знайти своє місце в житті, займатися справою до душі, самоствердитися у професійній сфері: замислитися над своїм професійним майбутнім, можливістю працевлаштуванням з належною оплатою праці, тому що, від правильності вибору  залежить добробут, відчуття щастя, потреби в суспільстві.

Директор Андріївської ЗОШ І-ІІІ ст. Тетяна Анатоліївна Безлюдна наголосила, що коли молода людина буде знати який тип роботи їй підходить за темпераментом і професійними якостями - шанси обрати правильну спеціальність збільшуються в рази.

Школярам роз’яснили важливість визначення професійного майбутнього і інформували щодо стану ринку праці регіону та України в цілому.

Учасниками заходу були представлені професії -  які потрібні нашій країні. Учні Андріївської ЗОШ І-ІІІ ст. про дизайнера, Ведильцівської ЗОШ І-ІІІ ст. – архітектора, Кархівської ЗОШ І-ІІ ст. – лікаря, Жукотківської ЗОШ І-ІІ ст. – військового, Шибиринівської ЗОШ І-ІІІ ст. – фармацевта, Михайло-Коцюбинської гімназії про юриста та своїх земляків, які досягли певних результатів на державній службі.  Під час виступу продемонстрували змістовні відеоролики та веселі, розважальні художні номери.

Була організована неперевершена виставка дитячих малюнків на тему: «Моя майбутня професія» та виставка літератури профорієнтаційної тематики.

Сподіваємось, що отримана інформація допоможе учням зробити правильний вибір своєї майбутньої професії.

 Методист відділу освіти,

молоді, спорту, культури і туризму

Тетяна Руденко

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь