Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Розпочався основний етап цьогорічної Програми стажування «Добре врядування»

Дата: 30.08.2023 09:15
Кількість переглядів: 117

 

21-23 серпня 2023 року в Любліні відбулася урочиста зустріч посадовців з 25 українських та 25 польських органів місцевого самоврядування, які впродовж 7 тижнів будуть співпрацювати в польських муніципалітетах у складі пар при реалізації проєктів в рамках Програми стажування «Добре врядування». Цей захід було організовано Фондом міжнародної солідарності з метою створення умов для безпечної акліматизації стажистів в Польщі, обговорення мети стажування та організації перебування, нетворкінгу зі стажистами та менторами та початку стажування. Голова Правління Solidarity Fund PL Рафал Дзєнцьоловський відкриваючи захід наголосив: «Мені радісно вітати двадцять п'ять представників органів місцевого самоврядування з України та 25 менторів з польських ґмін, які готові обмінюватися досвідом. Цей досвід може стосуватися ремонту шкіл, взаємодії з мешканцями, або навіть поліпшення у сфері поводження зі сміттям та доступу до води. Я також знаю, що для ваших громад важливо надавати підтримку внутрішньо переміщеним особам та скористатися досвідом польських колег у прийнятті біженців. Наша програма стажування базується на взаємному розумінні потреб, пошуку найкращих рішень і натхненні для змін у своїх громадах. Це практична реалізація солідарності.» В заході також взяла участь директорка Департаменту співробітництва у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща Karolina Krupa. Учасники були ознайомлені з діяльністю партнерів проєкту - Асоціації міст Польщі та «U-LEAD з Європою» Facebook.

Заступник директора програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Andrej Horvat презентуючи діяльність організації, зазначив: «Підтримка співпраці між польськими та українськими муніципалітетами є важливою частиною ініціативи U-LEAD «Мости довіри». Зосередження на розробці проєктів відбудови та модернізації в українських громадах через стажування зміцнює зв'язки між двома націями та водночас прокладає шлях України до членства в Європейському Союзі». В рамках заходу учасники обговорили модель, схожість та відмінності місцевого самоврядування в Польщі та Україні; долучилися до воркшопів з управління проєктами, із залучення грантового фінансування для їх реалізації. Відвідали центр для зустрічей і побудови зв’язків між старими та новими мешканцями Любліна Baobab, який організовується у співпраці з Центром міжнародного співробітництва мерії Любліна. Після зустрічі учасники стажування і ментори вирушили до місць проходження свого стажування. Стажисти працюватимуть з менторами над проєктом, яке можна буде реалізувати в майбутньому в українських ОМС. На закінчення відбудеться підсумкова зустріч з усіма учасниками стажування та менторами для обміну добрими практиками та досвідом. Будуть організовані семінари з поширення отриманих стажистами знань та практик.

Детальніше про захід читайте за посиланням

https://tinyurl.com/4tztnmrn

 Проєкт Добре врядування співфінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща та реалізується в рамках програми U-LEAD, багатосторонньої діяльності Європейського Союзу та його держав-членів: Німеччини, Польщі, Швеції, Данії, Естонії та Словенії.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь