Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Методику управління проєктами PM² Європейської комісії опановували учасники другого етапу Програми стажувань «Добре самоврядування»

Дата: 12.06.2023 11:32
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

🇪🇺🇺🇦🇵🇱Анджей Пайор, тренер і консультант з багаторічним досвідом роботи урядових і місцевих проєктах в Польщі, а також у проєктах Європейського Союзу представив методику PM² 35 представниками українських громад. Ця методика призначена для всіх інституцій ЄС, держав членів, підрядників і громадян ЄС, і може бути застосована у різних проєктах і галузях. PM² є гнучкою та може бути використана для проєктів будь-якого розміру, адаптуючись до потреб організації. Цю методику вже успішно використовують Європейська комісія, Європейський банк реконструкції та розвитку, органи місцевого самоврядування та державні органи влади в країнах ЄС, а також компанії та підприємства з усього світу.

Анджей Пайор під час третього вебінару ознайомив учасників з життєвими циклами проєктів, детально розглянувши кожен етап їх підготовки та реалізації. Українські посадовці отримали практичні навички у формуванні структури проєкту, складанні карт і матриць зацікавлених сторін та розгляді створення реєстру ризиків. Через аналіз PESTLE вони також зрозуміли, як зовнішнє середовище може впливати на проєкт та досягнення його мети.

🎯Після чотирьох годин плідної роботи учасників вебінару отримали новий досвід розробки проєктних заявок, які базуються на ретельному плануванні проєкту та оцінці його політичної, економічної, соціальної, технологічної та правової ефективності, а також врахуванні впливу на довкілля. Зараз 35 українських громад, чиї представники пройшли це навчання, мають унікальну можливість мати у своїй команді кваліфікованих спеціалістів, які зможуть якісно підготувати заявки до міжнародних фінансових та донорських організацій.

Програма стажувань «Добре самоврядування» співфінансується Програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та впроваджується спільно з Програмою «U-LEAD з Європою.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь