A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Ігор Ксеніч, доктор соціальних наук у галузі політології (республіка Польща) провів вебінар для кандидатів цьогорічної Програми стажувань «Добре самоврядування»

Дата: 05.06.2023 11:37
Кількість переглядів: 89

«Польська модель децентралізації» – такою була тема другого вебінару для 35 учасників другого етапу Програми стажувань «Добре самоврядування». Спікером заходу виступив Ігор Ксеніч, політолог, доктор соціальних наук у галузі політології Університету Адама Міцкевича в Познані (республіка Польща), експерт у сфері співробітництва польських та українських місцевих органів влади.

Ігор Ксеніч розповів учасникам про те, як відбулася реформа децентралізації у Польщі, про роботу її архітекторів – професорів Єжи Регульського та Міхала Кулеша. Пояснив, як в Польщі працює субсидіарність і децентралізація, яким чином відбувається фінансування органів місцевого самоврядування. Ознайомив з основними аспектами цільової дотації з державного бюджету та фондів ЄС. Зупинився на спільних моментах та відмінностях при проведенні польської та української децентралізації.

Жвава дискусія впродовж всього вебінару стала свідченням того, що представники українських громад мають розуміння, як працює реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та відкриті до нових знань, аналізу історій успіху польських ґмін аби підсилити спроможність своїх місцевих рад.

Програма стажувань «Добре самоврядування» співфінансується Програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та впроваджується спільно з Програмою «U-LEAD з Європою.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь