A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Понад 1,7 мільярда гривень отримали бюджети Чернігівщини у березні 2023 року

Дата: 11.04.2023 09:42
Кількість переглядів: 85

 

У березні поточного року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,7 млрд грн податків та зборів.

До державного бюджету спрямовано 52 відсотки загальної суми надходжень (902 млн грн). У порівнянні з фактом березня 2022 року сплачено податків у 2,5 рази більше (+545 млн грн). Порівняно з минулорічними, зросли надходження по рентній платі за користування надрами в 2,3 рази (+130 млн грн), по податку на додану вартість в 2,1 рази (+95 млн грн) та податку на доходи фізичних осіб також майже в два рази (+80 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів сплачено 820 млн грн податків та зборів (48 відс. в загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні з березнем 2022 року надходження збільшились вдвічі (+423 млн грн).

Основну суму доходів місцевого бюджету (76 відс.) сформовано за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого сплачено 621 млн грн (збільшення на 88 відс. або на 290 млн грн до факту березня 2022 року). Також приріст до надходжень відповідного періоду минулого року спостерігається по податку на майно (більше у 2,7 рази) та єдиному податку (в 3,6 рази).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у березні сплачено 840 млн грн, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 92 відс. або на 403 млн гривень.

Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам, які у цей складний воєнний час сплачують податки та збори і тим самим фінансово підтримують державу.

Завдяки виконанню свого громадянського обов’язку платниками щодо сплати податків, зборів та єдиного внеску держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат.

 

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь