Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Найбільше культурне досягнення народу – щасливі люди похилого віку

Дата: 02.03.2023 08:14
Кількість переглядів: 168

Діяльність комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Михайло-Коцюбинської селищної ради спрямована на створення умов для досягнення більш високого рівня життя наших громадян, шляхом розширення спектру соціальних послуг та підвищення якості їх надання. 

Колектив ЦНСП активно працює над впровадженням інноваційних підходів до надання послуг, які на практиці дають свої позитивні результати. Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна займає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей пенсійного віку. На думку експертів, навчанняефективний засіб профілактики депресивного стану у людей похилого віку. Саме тому, відділення соціальної роботи Центру в рамках послуги соціальної адаптації започатковує діяльність сервісу «Університет третього віку» – це реальна можливість для сільських жителів після виходу на пенсію продовжувати активне суспільне життя, здобувати нові навички, спілкуватися.

«Університет Третього віку» – це інноваційний проєкт, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. Та це не просто навчання, це такий собі згуртований клуб за інтересами для літніх людей. Адже саме тут наші слухачі мають змогу обрати щось із творчого, правового, мовленнєвого спілкування, здорового способу життя та інноваційно-технологічного напрямку. Все залежить від їхнього вибору та бажання.

В приміщенні ЦНСП, щосереди о 10 годині, за підтримки психологів та фахівців Міжнародного Медичного Корпусу, проходять заняття з арт-терапії соціально-психологічного спрямування. Наразі, до нас приєдналося 8 слухачів, які прагнуть розширити свій світогляд та реалізують своє право на активне громадянське життя, активну життєву позицію, що підвищує їх соціальну значимість в суспільстві. Наголошуємо, що  навчання є абсолютно безкоштовним, оскільки – це соціальний проєкт, а впродовж декількох місяців за підтримки Програми розвитку ООН, у нашому приміщенні з’явиться сучасна мультимедійна кімната, що дозволить проводити різноманітні тренінги, заняття з цифрової та фінансової грамотності, презентації та зустрічі з цікавими людьми, лекції тощо.

Запрошуємо до нас всіх бажаючих (головна вимога – вік 55+ та нестримне бажання підтримати свої фізичні, психологічні та соціальні здібності), адже, повірте, ви зможете подолати усі життєві негаразди, зможете адаптуватися до нових реалій сучасного життя, відчуєте себе потрібними, усвідомивши, що життя продовжується і межі пізнання не існує!

                           За інформацією центру надання соціальних послуг 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь