A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Вітання з Днем миру!

Дата: 21.09.2022 08:12
Кількість переглядів: 165

Цінність світу пізнається в сумні часи війни. Зміцнення ідеалів миру і безпеки, припинення воєн і конфліктів стає головним пріоритетом в 21 столітті на національному та міжнародному рівні.

21 вересня увесь світ відзначає Міжнародний день миру. Мир у рідній Україні – це найбільша цінність та найзаповітніше бажання усіх українців. Це свято встановлене Організацією Об'єднаних Націй в 1981 році. До 2001 року це день святкувався кожен третій вівторок вересня. У 2002 році дата 21 вересня була встановлена як день загального припинення вогню і відмови від насильства. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії хоча б на 24 години. Невід’ємною процедурою початку святкових заходів у всьому світі служить символічний «Дзвін миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».  

У рамках церемонії, яка триває приблизно 15 хвилин, обов’язково є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

Цей дзвін дзвонить усього два рази на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз – з нагоди святкування Міжнародного дня миру.

На сьогодні для нашої держави це свято є особливо значимим. Кожен свідомий українець мріє про якнайшвидше припинення бойових дій на сході України, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою, про світле майбутнє дітей, про загоєння нестерпних ран у людських серцях, захист від агресорів.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.


У цей  день хочу  побажати  всім нам спокою, здоров’я  і процвітання. Бажаю миру в сім’ях — оточуючий нас світ недосконалий, але кожен знає, що добра і тепла атмосфера сім’ї здатна творити дива, допомагає скрасити не найкращі моменти. Бажаю миру в серцях — кожен знає, що душевні переживання часом можуть принести більше шкоди, ніж важка хвороба, і навпаки, внутрішні гармонія і спокій допомагають протистояти найскладнішим випробуванням. Нехай мир і злагода, добробут та процвітання панують в нашій рідній Україні!

 

Селищний голова                                                       Ніна ВОРОХ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь