A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Дії споживача у разі виявлення завищення цін

Дата: 06.06.2022 16:43
Кількість переглядів: 226

Відповідно до пункту 69.27 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового Кодексу України, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи здійснюють державний контроль (нагляд) та спостереження у сфері ціноутворення відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Враховуючи це, інформуємо споживачів, що у разі виникнення сумнівів стосовно правильності формування, встановлення та застосування цін, а також підвищення цін на товари, що реалізуються в мережі роздрібної торгівлі та аптечних закладах, вони мають право звернутись до Головного управління Державної податкової служби в Чернігівській області з відповідними зверненнями, зокрема, на електронну адресу: ch.official@tax.gov.ua. Телефон для довідок (щодо подання звернень, скарг): (0462) 652-988, (0462) 652-992.

Звернення оформлюється відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян»,  до звернення обов’язково додаються чеки на придбаний товар.

Після встановленої процедури розгляду звернення Головне управління Державної податкової служби в Чернігівській області здійснює контроль у сфері ціноутворення шляхом проведення фактичної перевірки (крім контролю цінової і тарифної політики у сфері енергетики та комунальних послуг). За результатами розгляду звернення громадянину готується обгрунтована відповідь.

Одночасно нагадуємо, що центральним органом виконавчої влади з реалізації державної політики у сфері контролю за цінами є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів (Держпродспоживслужба України). Контакти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області: E-mail: post@dpsscn.gov.ua Телефон для довідок: (04622) 3-01-19.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь