A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Здоров’я – найдорожчий дар людини, життя без нікотину того варте!

Дата: 23.02.2022 15:47
Кількість переглядів: 608

Паління є однією з  поширених проблем сьогодення. Щороку близько 8 млн людей у світі та 85 000 українців помирають внаслідок хвороб, спричинених курінням. Близько 40% людей  намагаються кинути цю звичку.

Також питання куріння гостро стоїть серед батьків тому, що  діти наслідують поведінку старших і долучаються до цієї звички, або прагнуть бути дорослішими в очах оточуючих і починають курити. В першу чергу батьки мають бути взірцем для наслідування гарних звичок і виховувати підростаюче покоління власним прикладом.

З 1 січня 2021 року набув чинності закон, який передбачає заборону на продаж електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також пристроїв без їх згоряння неповнолітнім. За порушення правил торгівлі тютюновими виробами, електронними сигаретами і рідинами, використовуваними в них, тютюновмісними виробами для електричного нагріву закон передбачає штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6,8 тис. грн. – 13,6 тис. грн). Зазначені вироби мають ті ж самі заборони на реалізацію, що й традиційні сигарети.

22 лютого 2022 року у  Ведильцівській гімназії ім. Героя Радянського Союзу А.Ф. Блашкуна старшим інспектором ювенальної превенції СЮП ЧРУП ГУНП в Чернігівській області  Наталією Барбаш та начальником Служби у справах дітей Михайло-Коцюбинської селищної ради Іриною Панченко були проведені профілактично-роз’яснювальні бесіди з метою профілактики та запобігання куріння серед учнів.

Під час заходів проведених для учнів 1-4 та 7-9 класів діти дізналися про те, як паління впливає на здоров’я людини, які наслідки можливі від цієї звички, як  куріння впливає на органи людини і цілком на організм, обговорили чому пасивне куріння є небезпечним, які хвороби чекають на курців. Кожен мав можливість усвідомити наслідки ризикованої поведінки, як цей ризик можна зменшити або запобігти йому зовсім.

Здоров’я – найдорожчий дар людини, життя без нікотину того варте!

 

Начальник Служби                                               Ірина  ПАНЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь