A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Тисяча гривень за вакцинацію на ліки: питання – відповіді

Дата: 26.01.2022 14:17
Кількість переглядів: 183

Фото без описуЗ 24 січня українці віком від 60 років мають змогу витратити кошти, нараховані за програмою єПідтримка, на придбання ліків. Купити можна лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні — як у звичайних, так і в  інтернет-аптеках. Про те, як витратити тисячу гривень на ліки за програмою єПідтримка – йшлося у програмі «Сьогодні. Головне» із заступником голови Чернігівської ОДА Дмитром Івановим та  директором Департаменту економічного розвитку ОДА Олександрою Хомик в ефірі «Суспільного. Чернігів».

Наразі понад 3,5 млн громадян, старших за 60 років, мають «зелений» сертифікат вакцинації від Covid-19, з них близько 1 млн вже долучилися до програми. З 24 січня вони можуть витратити кошти не лише на придбання послуг в сферах культури, спорту та пасажирських перевезень, але й на ліки.

На Чернігівщині ж дві дози вакцини отримали 103 тисячі людей, старших за 60 років, повідомив Дмитро Іванов.

— Умови отримання виплати на ліки — людині має бути 60 років. Банки самостійно будуть визначати вік людини, причому цей вік визначається в момент транзакцїї, — зауважила Олександра Хомик.

На сьогодні програмою єПідтримка вже скористались понад 7 мільйонів 300 тисяч людей. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,3 млрд грн. 1,7 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Під час ефіру обговорили перспективи розширення програми.

— Зараз розробляється процедура, щоб люди з інвалідністю 1 групи теж могли отримати ліки, незалежно від віку, — повідомив Дмитро Іванов.

Олександра Хомик в деталях розповіла, чи всі ліки доступні за вищезгаданою програмою.

— Так, обмеження по лікам є, можна купити тільки ті ліки, які внесені до реєстру лікарських засобів, які зареєстровані на території України. Тобто будь-які допоміжні засоби, БАДи, медичну техніку за ці гроші не можна купити, навіть маски, — пояснила вона.

При цьому можна придбати як препарати за рецептом лікаря, так і безрецептурні медикаменти.

Нагадаємо, ініційована Президентом України програма єПідтримка спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень.

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн-форматі.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь