Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відео-челендж «Миколайчик в кожну родину»

Дата: 06.12.2021 08:32
Кількість переглядів: 435

Відео презентація родинного виготовлення «миколайчиків» за участю дітей громади. Активні та креативні учасники будуть відмічені подарунками.Відео-роботи надсилати на сторінку відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради з хештегом #Миколайчиквкожнуродину

***Як приготувати миколайчики на День Святого Миколая? ***

Всі люблять це свято. Воно пахне Дивом, добром, милосердям. З захопленням і нетерпінням чекають приходу Миколи дітлахи: вранці, засунувши руку під подушку, вони знаходять

невеликі подаруночки, що приніс вночі добрий і милосердний Микола Угодник.

В цей День прийнято також випікати медові пряники або печиво – миколайчики (у нас, в Україні, їх називають "Миколайчик").

Тож ловіть традиційний рецепт української кухні.

*Готуємо медове тісто для миколайчиків: *

• Півпачки маргарину для випічки поливаємо двома ложками меду;

• Ставимо на маленький вогник, щоб це багатство розплавилося, розчинилося;

• Поки мед з маргарином перетворюються на текучу рідину, змішуємо склянку цукру (можна трохи менше) з двома яйцями;

• Третє яйце піде на білковий крем для прикраси, щоб жовток не пропадав, додаємо його в суміш. Від збільшення яєчної "дози" нічого не зіпсувалося;

• Збиваємо цукор з яйцями до гарної густої піни;

• У гарячу маргарин-медову субстанцію додаємо пів чайної ложки соди. Прямо на плиті. Інгредієнти вступають в бурхливу реакцію і починають пінитися. Так і треба, все чудово;

• Змішуємо обидві частини воєдино, як тільки пінна маса трохи охолоне (інакше яйця можуть зваритися. Але цього не трапиться, якщо ми будемо вливати суміш тонкою цівкою і відразу ж помішувати);

• Додаємо борошна. Щоб вийшло м’яке, але пластичне тісто йде приблизно дві склянки. Вимішуємо тісто і "відчуваємо" руками, коли вже вистачить. Зазвичай йде приблизно 2,5 склянки;

• І місимо. Ніжно, з любов’ю, руками;

• Дістаємо формочки для печива: Можна взяти стандартні, але щоб дійсно вийшли справжні миколайчики, вирізаємо Миколая, ялинку і янголят.

• Шаблони малюємо самі на картонці.

• Розкачуємо тісто. Пласт повинен вийти і не тонким, і не товстим: тонкі печива виходять сухуватими, а товсті можуть не пропектися. Хоча медове тісто як раз цим не страждає.

• Вирізаємо різні фігурки;

• Розкладаємо печиво на лист і ставимо в розігріту духовку. Температура плити повинна бути близько 200 градусів. Вогонь невеликий: медові печива готуються швидко. Їх готовність можна визначити по чудесному запаху, що буде по всій квартирі, і по рум’яності.

Можна на цьому завершити процес, але ж у нас свято. Причому День, який несе чудеса. Тому не будемо лінуватися і прикрасимо печиво святково. Білок, що залишився збиваємо в міцну піну міксером. Додаємо трохи солі – і тоді піна виходить відмінна, "міцна". Потім додаємо цукрову пудру, близько третини склянки. Повинна вийти така пухнаста біла хмарка. А далі настає період творчості: білкову масу тонким пензликом наносимо на готові печива.

Зустрічайте День святого Миколая радісно, готуйте смачне печиво для частування дітей і дорослих та беріть участь у святковому челенджі, який стартує 1 грудня!

За інформацією відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму

М-Коцюбинської селищної ради

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь