A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У податковій відбулась зустріч з аграріями

Дата: 22.07.2021 15:35
Кількість переглядів: 264

   

     Зустріч керівництва податкової з представниками аграрного сектору регіону відбулась у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області.

    У діалозі взяли участь начальник Головного управління Людмила Слотюк, заступник начальника Руслан Погрібний, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Сергій Романенко, депутати Чернігівської обласної ради Дмитро Іванов і Григорій Ткаченко та представники фермерських господарств.  

   Питання, з якими звернулись аграрії, стосувалися не виконання рішень судів та значної кількості документів, що необхідно подавати для реєстрації податкових накладних у випадках їх зупинки

   Людмила Слотюк пояснила присутнім, що дане питання регулюється Постановою КМУ від 11 грудня 2019 р № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Реєстрація податкових накладних відбувається автоматично за допомогою програми СМКОР. Даний програмний продукт успішно працює вже протягом кількох років та постійно вдосконалюється. 

  На Чернігівщині доволі невисокий відсоток зупинення реєстрації податкових накладних: менше одного відсотка зі 100, - підкреслила Людмила Слотюк. Вона також зазначила, що після надання платником документів для реєстрації зупиненої податкової накладної, у 85 відсотках випадків рішення приймається на користь платника.    

     За результатами проведеної зустрічі, учасники домовилися вийти з пропозицією щодо створення на базі Чернігівської обласної ради робочої групи для обговорення проблемних питань, що виникають у аграріїв.

 

           Довідково: Постановою КМУ від 11 грудня 2019 р № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» визначає механізм зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - Реєстр), організаційні та процедурні засади діяльності комісій з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі (далі - комісії контролюючих органів), права та обов'язки їх членів.

    Податкові накладні  подані платниками на реєстрацію  підлягають автоматизованому моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, які визначені вище зазначеною Постановою.

У разі коли за результатами перевірки податкової накладної / розрахунку коригування визначено, що податкова накладна / розрахунок коригування відповідають одній з ознак безумовної реєстрації, визначених у пункті 3 цього Порядку, реєстрація таких податкової накладної / розрахунку коригування не зупиняється в Реєстрі.

        Платник податку, яким складено та/або подано для реєстрації в Реєстрі податкову накладну / розрахунок коригування, що не відповідають жодній з ознак безумовної реєстрації, перевіряється щодо відповідності критеріям ризиковості платника податку, показникам, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку.

Податкова накладна / розрахунок коригування, що не відповідають жодній з ознак безумовної реєстрації, перевіряються щодо відповідності відображених у них операцій критеріям ризиковості здійснення операцій.

        У разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну / розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку, реєстрація таких податкової накладної / розрахунку коригування зупиняється.

В разі зупинення податкових накладних  платники податків  для розблокування податкових накладних/розрахунків коригування, мають право подати на розгляд комісії регіонального рівня   копії первинних документів, перелік яких визначено Постановою 1165.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь