A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбулося розширене засідання міждисциплінарної команди щодо організації соціального захисту дітей

Дата: 16.06.2021 16:46
Кількість переглядів: 2304

Фото без описуФото без опису

16 червня 2021 року  під головуванням селищного голови Ніни Ворох відбулося розширене засідання міждисциплінарної команди щодо організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Основними завданнями міждисциплінарної команди є сприяння забезпечення реалізації прав дитини, що опинилась у складних життєвих обставинах на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання. Діти завжди були й залишаються найдорожчою цінністю, гордістю, надією держави. На цьому наголосила селищний голова Ніна Ворох. 

Турбота про молоде покоління, реалізація прав та свобод дитини - одне із пріоритетних завдань органів влади. То ж питання захисту прав дітей мають перебувати на постійному контролі виконавчої влади громади – додала заступник селищного голови Марина Галько.

Про стан проведення роботи із профілактики соціального сирітства та соціальної підтримки сімей з дітьми на території Михайло-Коцюбинської селищної ради інформувала начальник Служби у справах дітей Ірина Панченко. Було наголошено, що Службою у справах дітей проводиться робота щодо виявлення соціально-неспроможних сімей,  обстеження умов проживання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, соціально-правового захисту бездоглядних дітей, індивідуальна робота. Протягом 2021 року вже здійснено 37 виїздів-рейдів, під час яких складено 106 актів обстеження житлово-побутових умов.  Також протягом 2021 року вже надіслано 6 повідомлень до правоохоронних органів з метою проведення перевірки щодо неналежного виконання батьками батьківських обов’язків. Загалом на обліку дітей, які опинились у складних життєвих обставинах перебуває 36 дітей, які проживають у 17 сім’ях. Протягом 2021 року органом опіки та піклування було прийнято 2 рішення, про доцільність позбавлення батьків батьківських прав у судовому порядку. На даний час у суді триває розгляд справ.

Про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому  насиллю та насиллю за ознакою статі наголосила начальник відділу освіти, молоді, спорту культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Лідія  Гаєвська. Членам команди була доведена інформація, що при Центрі надання соціальних послуг, розпорядженням селищного голови була створена мобільна бригада, яка в екстреній ситуації виїздить і реагує на повідомлення, про загрозу для життя та здоров’я жителів громади, що опинились у складних життєвих обставинах. 

Завідувач відділення соціальної роботи  ЦНСП Михайло-Коцюбинської селищної ради Володимир Кравченко у співдоповіді зі старостами проаналізували виконання батьками батьківських обов’язків у сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах (29 родин у яких виховуються 60 дітей). За результатами обговорення 6 родин(виховується 9 дітей) найближчим часом планується зняти з обліку в Службі у справах дітей.

Про стан роботи із влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання розповіла начальник Служби у справах дітей Ірина Панченко. Станом на 01.06.2021 року на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, служби у Справах дітей  перебуває 35 дітей. Протягом 2021 року 1 дитина отримала статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Троє із тридцяти п’яти дітей не охоплені сімейними формами виховання, що порушує право дітей на сімейне виховання.

Володимир Кравченко наголосив про необхідність розбудови мережі, при якій  діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, будуть виховуватись у сім`ї. Було вирішено активізувати роботу із пошуку кандидатів в усиновителів, прийомних батьків, патронатних вихователів, наставників.

 

Начальник  Служби         у справах дітей

Михайло-Коцюбинської селищної ради                      Ірина ПАНЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь