A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Інформація щодо діяльності КП «Єдність» Михайло-Коцюбинської селищної ради

Дата: 23.03.2021 07:29
Кількість переглядів: 1131

Комунальне підприємство "Єдність" Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області створено відповідно до рішення 14 сесії шостого скликання Михайло-Коцюбинської селищної ради від 11 жовтня 2012 року. Підприємство засноване на комунальній власності територіальної громади і підпорядковане селищній раді.  До території обслуговування  підприємства входить селище Михайло-Коцюбинське  та 11 старостинських округів Михайло-Коцюбинської громади (всього 42 населених пункти). Місце знаходження підприємства: Чернігівська область, Чернігівський район, смт. Михайло-Коцюбиньке, вул. Шевченка №50.

         КП «Єдність» має самостійний баланс, рахунки в установах банків. Підприємство несе відповідальність за своїми зобов'язаннями самостійно, у межах належних йому на праві господарського відання майна, згідно з діючим законодавством. Селищна рада не відповідає за зобов'язаннями підприємства. КП  «Єдність»  перебуває на загальній системі оподаткування, є платником ПДВ.

Види діяльності КП «Єдність» за кодами КВЕД, внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань:

  • Забір, очищення та постачання води (основний);
  • Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування;
  • Діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами;
  • Комплексне обслуговування об'єктів;
  • Організування поховань і надання суміжних послуг;
  • Виробництво іншої продукції;
  • Будівництво житлових і нежитлових приміщень;

Підприємство може здійснювати інші види діяльності, якщо вони не заборонені чинним законодавством України. Також підприємство має ліцензію на централізоване водопостачання.

Рішенням 41 сесії сьомого скликання Михайло-Коцюбинської селищної ради від 15.09.2020 року було розширено види діяльності підприємства за кодами КВЕД:

  • Допоміжна діяльність в рослинництві;
  • Збирання безпечних відходів;
  • Підготовчі роботи на будівельному майданчику;
  • Вантажний автомобільний транспорт;
  • Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об’єктів;
  • Інші види діяльності з прибирання;

Згідно Статуту підприємства та контракту директор самостійно вирішує питання діяльності підприємства, зокрема:

  • несе персональну відповідальність за стан і діяльність підприємства, дотримання фінансової, договірної та трудової дисципліни;
  • розпоряджається майном та коштами підприємства;
  • несе відповідальність  за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх  господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів і звітності;
  • укладає трудові угоди, договори, контракти, видає доручення, відкриває в установах банків розрахункові рахунки;
  • несе відповідальність за організацію роботи по охороні праці, за формування та виконання фінансових планів.

На балансі КП «Єдність» перебувають такі транспортні засоби:

  • екскаватор (придбано за кошти інфраструктурної субвенції);
  • автомобіль ГАЗ модель 33023-14;

У користуванні КП «Єдність» перебувають такі транспортні засоби:

  • автомобіль ГАЗ модель 5204
  • два трактори Т-40 АМ

Вказані транспортні засоби перебувають у безстроковому безоплатному користуванні КП «Єдність».

Також на балансі  та в користуванні КП «Єдність» перебувають такі  основні засоби:

генератор; мотоблок; снігоприбиральник; косарка роторна; зварювальний апарат; бензоріз; повітродувка; віброплита Масалта; розкидач дорожніх сумішей; насос вакуумний КО-503Б (до бочки); станок токарний по металу; лопата відвальна (Т-40)    2 шт.; розкидач мінеральних добрив; щітка дорожня підмітальна; плуг 2-х корпусний; причіп тракторний; комплектуючий виріб подрібнювач  для гілок PG20 Т-К; верстат свердлильний Штурм; бочка ВР-3,0; насос фекальний та інше.

На обслуговуванні  КП «Єдність» перебувають  споруди  для постачання води  у населених пунктах громади. Свердловини, водонапірні  вежі та водопровідні мережі. Ці споруди використовуються за цільовим призначенням з метою задоволення потреб територіальної громади  по наданню послуг з водопостачання. Витрати пов’язані з обслуговуванням та  поточним ремонтом цих споруд здійснюється за рахунок коштів підприємства.

         У березні 2021 року на виконання рішення сесії Михайло-Коцюбинської селищної ради було здійснено перевірку діяльності КП «Єдність». За результатами перевірки  виявлено порушення розділу 11 статуту КП «Єдність», пункту 5.3.4 контракту та рішення виконавчого комітету селищної ради від 28.11.2018 року № 373 «Про затвердження Порядку  складання, затвердження  та контролю виконання фінансового плану КП «Єдність». Директором підприємства не подавалися виконавчому комітету селищної ради звіти про виконання річних фінансових планів за минулий рік та про показники фінансових планів у плановому році.

Також виявлено  недоліки в діяльності підприємства по своєчасному запобіганню та ліквідації наслідків несприятливих погодних умов. Так, у смт. Михайло-Коцюбинське та в жодному населеному пункті громади не було створено запасів піску і технологічної солі для підготовки піщано-сольової суміші з метою боротьби з ожеледицею та ліквідації  її наслідків, не підготовлена техніка. У період ожеледиці 11-20 грудня 2020 року така недбалість призвела до створення загрози аварій громадського і особистого транспорту та травматизму серед населення.

За результатами перевірки встановлено недоліки у забезпеченні водопостачання населених пунктів. Неодноразово через аварійні ситуації, поломки свердловин, водонапірних веж та поривів водопровідних мереж припинялося водопостачання побутових споживачів та соціально важливих установ на декілька днів. Зокрема, у період з 18 по 25 січня поточного року у зв’язку з аварійною ситуацією на свердловині, що знаходиться по вул. Миру в селищі Михайло-Коцюбинське, було припинено водопостачання лікарні, дитячого садка, не забезпечена водою пожежна частина та близько 800 домоволодінь. При цьому, за наявності запасної свердловини, вона не була підготовлена для експлуатації, що призвело до критичної ситуації з водопостачанням. Кількість шахт та схеми їх розташування в КП «Єдність» відсутні. Облік піднятої води здійснюється без встановленого на свердловині лічильника.

Станом на 19 березня 2021 року КП «Єдність» має заборгованість перед Управлінням соціального захисту населення Чернігівської РДА на суму 32412,82 грн., заборгованість по заробітній платі 14561,92 грн. Залишок коштів на рахунку становить 733грн. 50 коп.

         У зв’язку  з закінченням  дії контракту з директором КП «Єдність» Тимошенком О. І. на 5 (позачерговій) сесії восьмого скликання Михайло-Коцюбинської селищної ради було розглянуто питання про  припинення контракту з Тимошенком О.І.

 

За інформацією фінансового відділу та відділу

земельних відносин, комунальної власності, ЖКГ,

транспорту та благоустрою

Михайло-Коцюбинської селищної ради та

КП "Єдність"

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь