A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Надання безоплатної вторинної правової допомоги

Дата: 01.03.2021 21:06
Кількість переглядів: 481

Фото без опису26 лютого 2021 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко спільно з заступником начальника відділу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Дмитром Савуляком провели правопросвітницькі заходи та надавали безоплатну правову допомогу мешканцям Михайло-Коцюбинської селищної територіальної громади Чернігівського району.

Було проведено робочу зустріч з головою Михайло-Коцюбинської ОТГ Ніною Ворох, під час якої обговорили питання співпраці направлені на підвищення правової свідомості та надання безоплатної правової допомоги (в тому числі і проведення виїзних прийомів в старостинських округах) мешканцям громади.

В приміщенні Михайло-Коцюбинської селищної ради присутніх було проінформовано про порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, про порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для пільгових категорій населення. Було висвітлено питання щодо діяльності Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, його основні завдання та функції.

Також, жителів громади було проінформовано про способи захисту прав людини, запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, права та обов’язки батьків і дітей, чоловіків і дружин, порядок розподілу спільного майна, призначення аліментів, правове регулювання питань запобігання та протидії домашньому насильству, правове регулювання права на землю.

По завершенню заходів, працював консультативний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. За отриманням правової допомоги звернулось шість осіб, яким було надано вичерпні консультації з питань щодо порядку оформлення права власності на спадщину – майновий пай, порядку проведення заміни паспорта громадянина СРСР на паспорт громадянина України, порядку і підстав направлення на лікування до психоневрологічної лікарні, порядку оформлення права власності на будинок за набувальною давністю, порядку отримання компенсації за невикористане інвалідом війни санаторно-курортне лікування, порядку встановлення фактів, що мають юридичне значення тощо.

Окрім того, бажаючі отримали візитки із зазначення контактних номерів та адресою Центру, а також буклети «БПД».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь