A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 12.01.2021 19:30
Кількість переглядів: 828

Постановами Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1282 та від 23.12.2020 № 1324 внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій,  Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги  та постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 „Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування”.

Відповідно до зазначених змін з 1 листопада 2020 року:

1) житлова субсидія може призначатися:

 на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом      12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії);

за рішенням комісії домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

2) житлова субсидія не призначається, якщо загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку,           230 кв. метрів для індивідуальних будинків (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування).

Крім того, скасовано застосування граничного місячного соціального нормативу в межах яких держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату комунальних послуг для дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

При цьому, при обчисленні розміру житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям враховувати до середньомісячного сукупного доходу зазначених осіб, а також осіб, які отримують щомісячну компенсаційну виплату, призначену непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, фактично отриманих такими особами доходів.

Також, до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги,   розмір призначеної їм житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу,   враховуватися не буде.

          Звертаємо  увагу отримувачів  субсидій та соціальних допомог:

          З 1 січня 2021 р. заяви для призначення житлових субсидій подаються до органу соціального захисту населення лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики).

          Заяви для призначення субсидій та соціальних виплат і допомог з необхідними документами також приймаються  уповноваженими посадовими особами Михайло-Коцюбинської селищної ради, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати надходження відповідному органу соціального захисту населення.

            Для подання заяви  про призначення субсидії,  соціальної допомоги або виплати  громадяни, які проживають в   смт.Михайло-Коцюбинське    звертаються до селищної ради (смт.Михайло-Коцюбинське, вул.Шевченка, 50, каб. №2), а  жителі старостинських округів – до  відповідного старостату;  звертатись необхідно особисто, з паспортом та документами що підтверджують право на призначення  субсидії  або соціальної допомоги. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь