A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

До уваги батьків неповнолітніх дітей! Служба у справах дітей Михайло-Коцюбинської селищної ради інформує

Дата: 26.06.2020 10:37
Кількість переглядів: 1284

Фото без описуНа даний час значної актуальності набула проблема вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнокуріння серед неповнолітніх. Діти, постійно бачачи дорослих, у тому числі й батьків, які п'ють пиво або й міцніші алкогольні напої, палять, вважають це нормою життя. Але хто ж, як не дорослі, свідомі люди, повинні потурбуватися про майбутнє покоління?

Якщо неповнолітньому не виповнилось 18 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у нетверезому вигляді, правоохоронцями складається протокол на його батьків за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Після чого батьків підлітка – правопорушника чекає суд, який розглядає такі протоколи і, відповідно, виносить рішення про покарання. Штраф, як правило, від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Діти віком до 16 років з 22.00. до 06.00  можуть перебувати  у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків або законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вжити заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 06.00 дітей до 16 років без супроводження.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з 22.00 до 06.00  вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16 – річного віку.

Не менш небезпечними є факти втягнення неповнолітніх у розпиття спиртних напоїв. У таких випадках складається протокол за ст.180 «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння». До відповідальності можуть притягнути батьків, осіб, що їх замінюють, чи інших громадян, наприклад, їх друзів.

Тож батьки, саме ви відіграєте головну роль у формуванні світогляду дітей, вам потім доводиться і відповідати за їхні вчинки та вирішувати їх проблеми. У силах батьків уберегти свою дитину від неприємностей.

Пам’ятайте: здоров’я ваших дітей залежить від вас самих!      

Начальник Служби у справах дітей                                  Ірина ПАНЧЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь