A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Додаткові лікарняні у період карантину

Дата: 27.03.2020 09:23
Кількість переглядів: 634

На час дії протиепідемічних заходів Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) та допомоги по вагітності та пологах за загальними страховими випадками. Однак, на період карантину перелік страхових випадків, за якими надаються допомоги, розширено.

            Карантин є окремим страховим випадком, тож на період його дії Фонд фінансує надання допомоги за лікарняними листками, виданими з двох додаткових підстав:

1. У зв’язку з відстороненням від роботи для осіб, робота яких пов’язана з обслуговуванням населення, якщо:

- ці особи були в контакті з інфекційними хворими або є бактеріоносіями;

- у разі неможливості здійснення тимчасового переведення цих осіб за їх згодою на іншу роботу, не пов’язану з ризиком поширення інфекційних хвороб.

2. На період перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.

            Зверніть увагу, що Фонд соціального страхування України відповідно до чинного законодавства фінансує надання допомог застрахованим, тобто офіційно працевлаштованим особам на підставі виданого у встановленому порядку листка непрацездатності.

            Фінансування матеріального забезпечення здійснюється Фондом на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку. З метою протидіїпоширенню COVID-19 рекомендуєтьсястрахувальникам (роботодавцям) на час карантину віддаватиперевагудистанційнійформіподачідокументів до Фонду. Можливістьподаннязаяв-розрахунків і повідомлень про виплатукоштівзастрахованим особам в електронномувиглядібулавпроваджена з 01 жовтня 2018 року, також у електронномувиглядіроботодавцімаютьможливість подати щоквартальнийзвіт по заборгованостістрахувальниказісплатистраховихкоштів.

Подання до Фонду електроннихдокументівіззастосуваннямелектронногопідпису/печатки здійснюється відповідно до укладеногодоговору. Клієнтськеспеціалізованепрограмнезабезпечення для створення та поданняелектроннихдокументівроботодавецьвибираєсамостійно.

З метою своєчасного фінансування для надання матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам просимо інформувати Чернігівське відділення про випадки тимчасової непрацездатності застрахованих осіб з причин:

  • захворюваннякоронавірусом COVID-19;
  • тимчасовоговідстороненняосіб, якібули в контакті з інфекційнимихворими, яким видано листок непрацездатності згідно з висновкомлікаря-епідеміологатериторіальної СЕС.

Інформацію просимо надавати засобамиелектронногозв’язку:

e-mail: chng.cn@fssu.gov.ua

 або за телефонами: (0462) 678-462, 678-518, 678-449.

Адреса Чернігівського відділення: вул. Музична, 1-А, м. Чернігів, 14014.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь