A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Свято "Масляної" та семінар-практикум підприємницької ініціативи у Михайло-Коцюбинській громаді

Дата: 05.03.2020 11:17
Кількість переглядів: 1170

Фото без описуПоєднання корисного та приємного, нових можливостей та цікавих ідей в одному заході.   У селі Антоновичі Михайло-Коцюбинської громади відбулося одне із найсвітліших, найрадісніших свят, коли люди проводжають Зиму і зустрічають Весну. "МАСЛЯНА" свято, яке асоціюється з улюбленими млинцями та варениками. Святкували як і має бути,  із млинцями — символом сонця, з опудалом Зими, яка згоріла в жаркому полум'ї  багаття в знак приходу тепла, з народними забавами. Тут же пройшли майстер-класи виготовлення сувенірної продукції від народних умільців.

       "Смачними" та запальними піснями розважали гостей колективи художньої самодіяльності старостинських округів  громади. 

        Просто неба парував запашний кулішборщ, усміхалися до людей накручені з різним начинням млинці. А загалом Масляна – це не лише млинці та розваги, це насамперед сімейне свято, і чудова нагода зустрітися з близькими та рідними і разом, за смачним столом, проводити зиму і зустріти довгоочікувану весну.

        Зі святом усіх присутніх привітали  виконуюча обов’язки  голови Михайло-Коцюбинської  селищної ради Ніна Ворох, в.о старости Шибиринівського старостинського округу Юрій Могилат та директор Агенції регіонального розвитку Сергій Хоботня, який завітав на свято разом з  представниками громад - учасниць проєкту Славутич-ЄС: Економічний розвиток у рамках Днів популяризації економічного розвитку в Михайло-Коцюбинській громаді на виконання  Грантового проєкту Європейського союзу та меморандуму про співпрацю між м. Славутич, Любецькою та Михайло-Коцюбинською об'єднаними громадами.

         Після свята учасники семінару відвідали музейний комплекс Юрія Дахна в селі Москалі, де мали змогу ознайомитися з унікальною приватною колекцією старожитностей, зібраною цим відомим ентузіастом-етнографом.
Учасники заходу мали можливість взяти участь в майстер-класах по народним промислам та виготовленню сувенірної продукції, а також продегустували смачні старовинні народні страви та взяли урок місцевих народних танців.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь