A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

"Защедруймо в Михайло-Коцюбинській громаді!"

Дата: 13.01.2020 14:51
Кількість переглядів: 2704

Фото без опису        Звичаї й традиції нашої держави сягають глибини віків і не перестають дивувати та захоплювати своєю неповторністю, емоційністю та душевністю. Календарно-обрядові пісні зимового циклу постають живим свідченням формування нашого менталітету, ставлення до релігії, до світу природи, до краси, до людей.
         Щороку вся наша громада збирається в одному зі старостинських округів на фестиваль "Защедруймо в Михайло-Коцюбинській громаді!". Цього року на щедрівки збиралися в Ковпитському старостинському окрузі. 12 січня жителі Ковпити відзначали ще й День села.

        На початку свята в.о. голови Михайло-Коцюбинської селищної ради Ніна Ворох привітала усіх присутніх з Новим роком та Різдвом Христовим. Та побажала здоров’я, добробуту, Божої благодаті, віри в серцях, єдності та мирного неба. До заходу долучилися заступники голови селищної ради Віктор Єрема та Віктор Івахненко.
      Також на свято завітав Генеральний директор ТОВ"Баришівська зернова компанія" Безсмертний Віктор Петрович, який привітав присутніх та в подарунок до свята оголосив про підвищення до 12% орендної плати за паї.
      Свято зібрало щедрувальників з усіх куточків нашої громади. Люди вітали один одного з новорічними та різдвяними святами, а колядки та щедрівки лунали в цей день особливо урочисто. Вражала їх різноманітність, тішили мелодії та щирі віншування зі сцени. Усе це створювало доброзичливу атмосферу та додавало різдвяного настрою усім. З побажаннями миру, радості, добробуту та всіляких гараздів перед глядачами з’являлися щедрувальники, посівальники, колядники.   

       Долучилися до фестивалю і колективи сусідніх Іванівської та Гончарівської громад. Вражали надзвичайні театральні дійства з Козою, Маланкою та іншими казковими героями. 
      У рамках фестивалю було проведено конкурс, на кращу різдвяну зірку. Звісно усі зірки були надзвичайно чудові, але конкурс є конкурс. Перше місце зайняла різдвяна зірка-вертеп Жукотківського старостинського округу, друге місце Левковицька зірка та третє місце отримав Пльохівський старостинський округ за найкреативнішу грошову зірку.
       В.о. старости Ковпитського старостинського округу Алла Печерна привітала усіх присутніх зі святом Різдва Христового, Новим роком та Днем села. Після чого вручила подарунки усім тим, хто народився 12 січня на День села та подякувала учасникам за приємно проведений час, веселу атмосферу, чудові колядки та щедрівки в етнічній і сучасній обробці.
       Гостей частували смаколиками, пригощали кутею, різноманітною випічкою, кулішем та гарячим чаєм. Поки одні пригощали, інші колядники та щедрівники співали різдвяних пісень. Свято вдалося на славу!


Михайло-Коцюбинська громада вітає усіх з Різдвом Христовим та Новим роком!

Христос народився! Славімо його!

 

 

Відео за посиланням:

https://youtu.be/W3TjJ9ycHVk

 https://youtu.be/q6SyojMDL6o

https://youtu.be/MHOqAmcNt_g

https://youtu.be/jab9FKQNfHc

https://youtu.be/EADAb4ffGMo



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь