Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Михайло-Коцюбинська громада реалізовує проект за рахунок державної субвенції соціально-економічного розвитку.

Дата: 21.11.2019 12:14
Кількість переглядів: 1225

Фото без опису      Що таке субвенція соціально-економічного розвитку    запитаєте ви? Простими словами Субвенція – це форма грошової допомоги місцевим бюджетам з боку державного бюджету, яка призначена для конкретно визначеної цілі.
       Тож наша громада, як і багато інших отримала свою частину коштів цієї субвенції з конкретним цільовим направленням використання. Для Михайло-Коцюбинської громади Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету було затверджено проект: "Реконструкція зеленої зони біля селищного будинку культури в смт. Михайло-Коцюбинське Чернігівського району Чернігівської  області (з виготовленням проектної   документації)".

         Проект включає ряд заходів, які направлені на розв'язання питань збереження ландшафтно — архітектурного благоустрою селища (зміни торкнуться  площі перед селищним будинком культури,  там заплановано будівництво фонтану та буде розміщено клумби та газони).
 Насправді у громадськості виникає  багато питань щодо коштів, які будуть використані в проекті. І більшість  може сказати, що ці кошти потрібно використати  для інших цілей. Але, є одне але... Михайло-Коцюбинська селищна рада інформує громадян  про   те, що кошти  виділені державою не можливо використати на інші проекти. Адже  вони виділені на конкретний  проект, тож використання цих коштів  для інших потреб буде вважатися нецільовим використанням коштів і відповідно буде незаконним.  

Що це значить для нашої громади? Можна сказати, що наша громада отримала так званий подарунок від держави й повинна не втратити можливості його реалізувати. Охочих  отримати кошти такої субвенції дуже багато, а надається вона далеко не всім. Наразі розпочалося фінансування проекту і керівництво громади робить усе задля того, щоб проект було реалізовано у повному обсязі. Адже кошти цієї субвенції, які громади не встигають освоювати повертаються державі. Тож керівництво та профільні спеціалісти  нашої громади плідно працюють та прикладають не мало зусиль для втілення проекту, який створено для комфорту жителів громади.    

     Сума витрат проекту становить 1млн. 30 тис. грн, з них співфінансування коштом селищного бюджету лише ? 30 тис. грн(3%). Органи місцевого самоврядування зобов'язані брати участь у співфінансуванні проекту, який реалізуватимуть за кошти цієї субвенції.

      Успішна реалізація цього проекту дозволить вирішити одне з найголовніших завдань нашого сучасного суспільства – створення умов для покращення здоров’я, відпочинку і культурного розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь