A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Міграційні явища та процеси: поняття, методи, факти

Дата: 11.11.2019 13:47
Кількість переглядів: 841

Міграційні явища та процеси: поняття, методи, факти

Упродовж останнього десятиріччя проблема мігрантів в нашій державі, як і у країнах Європи набули особливої актуальності. Нелегальна міграція призвела до того, що стала однією із головних причин, які впливають як на безпеку громадян, так і на  національну безпеку України в цілому. Щороку Державна міграційна служба України проводить комплексні профілактичні заходи спрямовані на боротьбу та протидію нелегальній міграції. Нині також   тривають Всеукраїнські цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

На сьогодні у Чернігівському РВ УДМС України в Чернігівській області зареєстровано 504  іноземних громадян та осіб без громадянства, які законно перебувають на території України. Проте, як свідчить  практика є й  нелегальні мігранти. І певною мірою ця проблема викликана у тим, що більшість  громадян не розуміють межі легальної та нелегальної міграції. Саме тому вони не в змозі своєчасно повідомити компетентні органи про факти, які допоможуть виявити порушників міграційного законодавства. Згідно законодавства України нелегальні мігранти - це іноземці, або особи без громадянства, які після закінчення визначеного їм терміну перебування втратили підстави для подальшого перебування та ухиляються від виїзду з України, а також проживають без документів, які надають право проживання на території України. Варто зазначити, що порушення міграційних правил не обов’язково призводить до прийняття рішення про примусове повернення або видворення з України.

У випадку, коли міграційна служба виявляє порушника міграційного законодавства, така особа у першу чергу притягується до адміністративної відповідальності. Якщо при цьому особа має правові підстави для подальшого перебування в Україні – вона може оформити необхідні документи для продовження терміну тимчасового перебування чи проживання або отримати документ, якій надає законне право на проживання в Україні. Законодавство України визначає адміністративну відповідальність осіб, які сприяють  незаконному проживанню та працевлаштуванню іноземців. Зокрема,  стаття 204 КУпАП передбачає штраф від 1700 до 3400 грн за порушення ( посадовими особами підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, у тому числі  іноземних суб’єктів господарської діяльності, що діють на території України) порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів.

Стаття 205 КУпАП передбачає штраф у розмірі від 340 до 680 грн за невжиття заходів для своєчасної реєстрації іноземців особами, які запросили таких іноземців в Україну і надали житло.

Стаття  206 КУпАП передбачає штраф у розмірі від 5100 до 8500 грн за  порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг.

 

                                  Начальник Чернігівського районного відділу

                                             УДМС України в Чернігівській області Світлана Іваненко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь