A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

День Незалежності України святкували у родині Михайло-Коцюбинської ОТГ

Дата: 28.08.2019 13:57
Кількість переглядів: 880

      24 серпня в селищі Михайло-Коцюбинське зібралися українці від малого до великого, щоб єдиною громадою відсвяткувати День Незалежності України та День селища, і не пожалкували, адже свято цього річ вдалося на славу.

    Розпочалася святкова програма  нагородженням лауреатів Премії імені Василя Еллана Блакитного, відзначили й талановитих односельчан, і обдаровану молодь. Дипломи та грамоти знайшли своїх власників  номінаціях: «Освіта»-  Каленіченко Ніну Михайлівну, «Музичне мистецтво»- Недобой Ірину Всеволодівну, «Образотворче мистецтво»- Пильцова Наталія Вікторівна, «Декоративно-ужиткове мистецтво»- Шуст Тамара Іванівна.  Теплі слова подяки, побажання миру від В.о Михайло-Коцюбинського селищного голови Ніни Володимирівни Ворох та начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури, та туризму Лідії Олександрівни Гаєвської, щира українська пісня у виконанні Ірини Недобой, Олексія Лактіна, Оксани Квашніної створили неповторну душевну  атмосферу.

      Продовжили урочистості відкриттям  пам'ятної  дошки, котра вихопила з вічності особливу мить: 24 квітня 1918-го року у с. Козел Чернігівського повіту вперше прозвучав український гімн «Ще не вмерла Україна» у виконанні аматорського хору під керівництвом  В. А. Рожаліна.

       Двадцять один рік потому гімн незалежної української держави виконав народний аматорський хор «Джерело» Михайло-Коцюбинського селищного Будинку культури під керівництвом Олексія Лактіна.

       І зазвучали пісні, задзвеніли на втіху мешканцям та гостям  - народні, естрадні, сучасні. Старостинські округи долучились до свята, організувавши барвисті та колоритні фотозони. Працівники дитячих садочків запросили на цікаву виставку виробів декоративного мистецтва. Тішили око таланти вихованців Михайло-Коцюбинської школи мистецтв. Вражав уяву бібліотечний лабіринт, де можна було і про рідне селище дізнатися, і за столом письменника посидіти, і серед «літаючих» книжок сфотографуватися, ще й у чарівний каталог «майбутнього» зазирнути – за підказкою.

     Пахнули сири, пахтіла юшка, шкварчала картопелька, вино до келиха просилося, вата солодка вабила. І на найменшеньких розваги чекали: безкоштовна лотерея, слухняні поні, стрибучі батути, чарівні герої казок та мультиків. А яка краса розцвітала на щасливих дитячих личках!

    Святкували, бачились, незчулися, як вечір вогні дискотеки увімкнув. І затанцювала площа, загула, замерехтіла. А насамкінець вогняне шоу нічне небо запалило – на щастя, на радість, на нові світлі дні.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь