Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ ЖИВОПИСУ ТА ГРАФІКИ «НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ»

Дата: 11.04.2019 15:44
Кількість переглядів: 1139

          Щорічно відбувається Міжнародний конкурс живопису та графіки «На своїй землі» в громадській організації «Білоруський зелений хрест» спільно з Міністерством освіти, Міністерством культури і Міністерством природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь за підтримки МТОО «Союз педагогів-художників». Найцікавішими роботами, які створюють юні художники стають малюнки, пов'язані з особистими враженнями, переживаннями, подіями. Діти уважніше придивляються до навколишнього світу і відображають в роботах те, що їх не залишає байдужим. Щороку визначається спеціальна тема. У 2019 це була тема «Портрет». Діти малювали автопортрети, портрети друзів, рідних, які живуть поруч з ними. У розкритті образу важливу роль допомагали предмети, домашні тварини, пейзаж або інтер'єр.   

Робота журі 14-го Міжнародного конкурсу живопису та графіки «На своїй землі» проходила  з 29 по 31 січня 2019 року в освітньому центрі ГО «Білоруський зелений хрест». До складу журі увійшли 11 професійних художників-педагогів та мистецтвознавців з Білорусі, Росії, України і Польщі. Журі конкурсу розглянуло 10 107 робіт з 34 країн світу: Азербайджану, Аргентини, Вірменії, Білорусі, Болгарії, Боснії і Герцоговини, Угорщини, Німеччини, Індії, Індонезії, Ірану, Іспанії, Казахстану, Китаю, Киргизстану, Латвії, Литви, Македонії, Малайзії, Молдови, Польщі, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Таїланду, Туреччини, Узбекистану, України, Хорватії, Чехії, Естонії, Південної Кореї. У 2019 році 492 роботи стали Лауреатами конкурсу, з яких 227 робіт удостоєні Дипломів лауреата з медаллю, 265 робіт - Дипломів лауреата, 294 роботи отримали Дипломи, 1780 робіт відзначені Подяками. Всі нагороди будуть розіслані переможцям до 1 липня 2019 року.

Результати по Україні: 17 робіт удостоєні Дипломів лауреата з медаллю; 10 робіт - Дипломів лауреата  - Сердюк Тетяна( 11 років, «Околиця рідного села»);  6 робіт отримали Дипломи - Косовець Неля (10 років); 104 роботи отримали Подяки журі - Сердюк Анастасія( 8 років) та  Лугина Поліна( 8 років)  під керівництвом викладача Пильцової  Наталії Вікторівни.

Підсумкова 14-а Міжнародна виставка «На своїй землі», до якої увійдуть 492 роботи лауреатів конкурсу, буде експонуватися в галереї «Природа і творчість» Республіканського центру екології та краєзнавства в Мінську (вул. Макаёнка, 8). Церемонія відкриття виставки та нагородження Лауреатів конкурсу відбудеться 18 квітня о 11.00 в Республіканському центрі екології та краєзнавства.

 

За інформацією відділу освіти,

 молоді, спорту, культури і туризму

Михайло-Коцюбинської селищної ради

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь