A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ЩЕДРА МАСЛЯНА ІДЕ!

Дата: 05.03.2019 09:31
Кількість переглядів: 833

           Скільки приємних хвилювань виникає при одному слові – «масляна». Адже одноіменне свято, напевно у кожного, асоціюється з улюбленими млинцями та варениками. Це одне із найсвітліших, найрадісніших свят, коли люди проводжають Зиму і зустрічають Весну, відбулося в селі Андріївка М-Коцюбинської громади . Як і має бути,  із млинцями — символом сонця, з опудалом Зими, яка згоріла в жаркому полум'ї  багаття в знак приходу тепла, з народними забавами.

         Розпочалося народне гуляння дитячими запальними танцями та театралізованим дійством  возіння гарно вбраної Масляної на коні та пов’язуванням колодок. Зі святом всіх присутніх також привітала  виконуюча обов’язки  голови М-Коцюбинської  селищної ради Ніна Ворох, заступник голови Віктор Єрема, та староста Андріївського старостинського округу Марина Галько, які побажали  миру та спокою на нашій землі, міцного здоров’я землякам та здійснення всіх задумів.

        Головним символом свята Масляної, що символізує сонце і тепло, є духмяні млинці. Господині старостинських округів  готували не лише смачні млинці, а й оригінальні дизайни – наприклад, у вигляді ляльок,  кошиків квітів та будиночків. Найкращі роботи були відмічені начальником відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Лідією Гаєвською, яка нагородила переможців цінними призами, привітала присутніх зі святом та нагадала про Прощену неділю, коли прийнято просити прощення у всіх, з ким спілкувався протягом року.

        «Смачними» та запальними піснями розважали гостей колективи художньої самодіяльності  старостинських округів  громади. Присутні на святі щиро дякували артистам за їхню майтерність та піднесений настрій.

         Просто неба парував запашний куліш , смажилася картопля, усміхалися до людей накручені з різним начинням млинці, які  так і  просили: скуштуйте нас, скуштуйте, запашний трав'яний чай та авторська медовуха.

         Хочеться вірити, що захоплююче свято, сповнене народних ритуалів та обрядів, яке символізує остаточну перемогу Весни над Зимою, тепла над холодом, дасть надію нашому українському народу на знищення старого, зношеного світу і звільнення місця дня нового, молодого та кращого.

          А загалом Масляна – це не лише млинці та розваги, це насамперед сімейне свято, і чудова нагода зустрітися з близькими та рідними і разом, за смачним столом, проводити зиму і зустріти довгоочікувану весну.

  За інформацією відділу освіти,

молоді, спорту, культури і туризму

 М-Коцюбинської селищної ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь