Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

А ТА ВІЙНА БУЛА ЧУЖОЮ…

Дата: 12.02.2019 15:25
Кількість переглядів: 1038

     Тридцять  років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із трагічних воєн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Вона тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року - 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів).  Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, — українець.

       12 лютого у Жукотківському сільському  будинку культури  відбувся захід з нагоди 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Вшанувати учасників бойових дій та віддати належне  загиблим в тій страшній війні зібралися представники Михайло-Коцюбинської селищної ради, колишні військові побратими і просто небайдужі. Зі щирими словами вітань звернулися  до присутніх  виконуюча обов’язки голови селищної ради Ніна Ворох, заступники голови Віктор Єрема та Віктор Івахненко.  Присутніх воїнів-афганців відзначили подяками.

     Спогадами про пекло війни поділився підполковник в запасі, голова Чернігівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  Шагеда Сергій Васильович.

     Загиблих земляків та всіх, хто не повернувся додому з Афганістану, присутні вшанували хвилиною мовчання. Цього дня з особливою гордістю згадувались подвиги простих хлопців, які виконували власний громадянський обов’язок, ризикуючи здоров’ям і життям.

       Концертну програму присутнім підготували  учасники художньої самодіяльності Жукотківського будинку культури.

За інформацією відділу освіти,

 молоді, спорту, культури і туризму

Михайло-Коцюбинської селищної ради

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь