A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ЗАЩЕДРУЙМО В КОЦЮБИНСЬКІЙ ГРОМАДІ!

Дата: 14.01.2019 14:59
Кількість переглядів: 1247

        Напередодні Старого Нового року – 13 січня  відбулось традиційне свято «Защедруймо в Коцюбинській громаді!» , цього року в селі Жукотки. Впродовж дня  на обійсті  господинь Жукотківського старостинського  округу  було  святково та гамірно. Просто неба вокальні колективи  громади разом із місцевими жителями виконували колядки та щедрівки.

       На адресу учасників свята  прозвучало чимало добрих побажань. Із вітальним слово до присутніх звернулись: виконуюча обов’язки селищного голови М-Коцюбинської селищної ради Ніна Ворох, заступники голови Віктор Івахненко та Віктор Єрема, виконуючий обов’язки старости Жукотківського старостинського округу Максим Двойнос.  Найтепліші побажання та привітання з наступаючим Старим Новим роком, з Маланкою, з Василем, з Щедрим вечором, побажання здоров’я міцного, настрою піднесеного, удачі постійної, лунали на адресу всіх присутніх.

        Взяв  участь у святково-обрядовому дійстві дитячий етноколектив «Руна» М-Коцюбинського історико-краєзнавчого музею, який не припиняє дарувати гарний настрій, дивувати мелодійним співом та цікавим автентичним репертуаром.

        Одягнені у колоритне вбрання учасники колективу «Два кольори» Левковицького старостинського округу та ансамблю «Барвінок» Антоновицького сільського клубу  вразили усіх майстерним виконанням щедрівок  та додали гарного настрою.

         Старовинні щедрівки та колядки звучали з уст  учасників художньої самодіяльності М-Коцюбинського Будинку культури, Кархівського та Ведильцівського сільського клубу. 

        Талановиті дітки Андріївського, Пльохівського та Шибиринівського старостинських округів  так щиро декламували вірші, співали колядки та щедрівки, що жоден із присутніх не міг стримати посмішку, а на душі стало тепло та оселився промінчик віри у краще майбутнє.

        У той час поки одні учасники заходу віншували, колядували та щедрували, інші розважали публіку: залучали відвідувачів до запальних танців , охоче фотографувалися із присутніми, співали різдвяних пісень, частували гостей запашною юшкою,  смаженою картоплею та домашнім глінтвейном.

         Всі українці чекають, коли у домівку постукають і спитають: «Можна пощедрувати?». І як приємно від вітальних слів щедрувальників. І додається настрою від того візиту ще на багато-багато днів уперед. Справді, для щастя людині треба зовсім мало.

 

За інформацією відділу освіти,

молоді, спорту, культури і туризму

 М-Коцюбинської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь