A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ЮВІЛЕЙНІ ВЕСІЛЛЯ У ЧЕРНІГІВСЬКОМУ РАЙОННОМУ ВІДДІЛІ ДРАЦС ГОЛОВНОГО ТУЮ У ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 21.12.2018 16:59
Кількість переглядів: 2927

           Річниця весілля — важлива і значуща подія в житті подружжя. Здавалося б, ще зовсім недавно щасливі молодята під звуки маршу Мендельсона обмінювались шлюбними обітницями. Тепер кожен прожитий рік сімейного життя набуває особливого значення, а у подружжя з’являється привід відзначити чергову річницю весілля. Особливо часто відзначають весільні ювілейні дати — 5, 10, 15 (і більше) років спільного життя. Як правило, такий знаменний день хочеться відзначити  у колі  рідних, близьких і друзів. Святкування кожної дати можна зробити урочистим, веселим і незабутнім заходом.

          Чернігівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області  пропонує проведення чергової річниці Вашого шлюбу.      

          Назва весіль має дуже глибоке коріння. Адже, в колишні часи люди набагато краще відчували природу і ототожнюючи кожну людину з нею, знаходили ті істини, які так влучно характеризували кожен прожитий в шлюбі рік.

     Працівники нашого відділу з усією відповідальністю підійдуть до організації та проведенню обрядів. Врахують усі індивідуальні побажання та пропозиції, підберуть обряди, які будуть ґрунтуватись на емпіричних, історичних та етнічних засадах.

      Назви річниць весіль по роках також визначає і подарунки, якими прийнято обдаровувати подружжя. Але для чого це потрібно? Адже, сучасна людина звикла відзначати тільки ювілейні дати весілля, не надаючи значення проміжним. Раніше люди більше вірили прикметам, яким їх навчали предки і суворо дотримувалися їх. Можливо, сила переконання, а можливо і якісь вищі сили зберігали шлюб тих, хто робив все за правилами. Хочеться зупинитись саме на ювілейних датах:

 

Дерев’яне весілля
5 років, ювілей весілля – Дерев’яне Весілля

П’ятиріччя шлюбу. Дерево символізує міцність сімейних відносин.

Найкращий подарунок на перший весільний ювілей молодої сім’ї – це красива і міцні меблі з дерева.

Трояндове або ж Олов’яне весілля
10 років, круглий весільний ювілей – Трояндове або ж Олов’яне Весілля

Десятиліття спільного життя. В цей день чоловік дарує дружині букет, який нагадує їй її весільний букет. Крім того, обов’язкові подарунки з яскраво-червоних троянд, які говорять про кохання, яке вже пройшло випробування

десятьма роками сімейного життя і яке не боїться ні шипів, ні життєвих перешкод.

Скляне або ж Кришталеве весілля
15 років, 15 річниця весілля – Скляне Весілля

15 років спільного життя. Ця річниця – уособлення чистоти і ясності сімейних відносин, безхмарного щастя двох люблячих людей, яке настільки крихке, що може розбитися в будь-який момент. Це швидше ювілей віри в себе і в сім’ю.

Подарунки на скляне весілля повинні бути дорогими, крихкими і зі смаком..

Фарфорове весілля
20 років, весільний ювілей – Фарфорове Весілля

20 років шлюбу. У новий сімейний ювілей святковий стіл сервірується новим фарфоровим посудом, який показує збільшений (порівняно з фаянсової весіллям) достаток сім’ї.

Найкращий подарунок на порцелянове весілля – красивий фарфор, порцеляновий сервіз або просто дві чашки з порцеляни для чоловіка і дружини.

Срібне весілля
25 років, ювілей весілля – Срібне Весілля

25-річний ювілей. Чверть століття прожита разом – це вже немало! Срібло як благородний метал є символом прекрасного і міцного сімейного союзу. Срібне весілля прийнято відзначати разом з усіма родичами і друзями. Подружжя обмінюється срібленими кільцями і згодом носять їх разом з обручками протягом усього ювілейного року.

Подарунок на 25 ювілейну річницю дати весілля повинен бути тільки зі срібла.

Перлинове весілля
30 років, весільна кругла ювілейна дата – Перлинове Весілля

Тридцятиріччя шлюбу. Перли є символом бездоганних сімейних відносин, оскільки справжні перли ніколи не тьмяніють. А 30 років як 30 перлин, нанизані на нитку часу. В цей день чоловік підносить дружині перлинове намисто.

Полотняне, Льняне або ж Коралове весілля
35 років, ювілейна річниця весілля – Полотняне або Коралове Весілля

35 років спільного життя. Символом цієї річниці є полотняна скатертина, втілюючи собою мир, благополуччя і домашній затишок. Ця річниця – прославляння господині будинку, якій вдавалося всі ці роки зберігати тепло домашнього вогнища.

Рубінове весілля
40 років весілля, ювілейна весілля – Рубінове Весілля

40 років подружнього життя. Рубін – це символ полум’яної любові. Він покликаний нагадати подружжю про ті почуття, що вони відчували, коли вирішили стати однією сім’єю.

У цей день прекрасним подарунком для дружини стане кільце з рубіном від люблячого чоловіка.

Сапфірове весілля
45 років, ювілейна весілля – Сапфірове Весілля

45 років спільного життя. Символом цієї річниці є камінь вірності – сапфір. Вважається, що цей камінь не тільки позбавляє від важких дум, але і освіжає почуття, додає сили для боротьби з негараздами і хворобами.

У цей день подружжю дарують ювелірні вироби з сапфіром. Крім цього, цей ювілей відзначається разом з друзями, які були разом з подружжям всі ці роки.

У річницю сапфіровою весілля подружжю прийнято дарувати будь-які ювелірні вироби, але ювелірні прикраси з каменем сапфіром – краще за все.

Золоте весілля
50 років весілля, півстоліття, круглий ювілей весілля – Золоте Весілля

П’ятдесятиріччя весілля. Дожити до цього ювілею випадає вибраним, а тому ця річниця святкується урочисто і пишно. Запрошують рідних і близьких, обов’язково дітей, внуків, правнуків, друзів і товаришів по службі. Головним подарунком на золоте весілля стають нові обручки замість тих, що були подаровано 50 років тому.

Адже золото могло потертися з роками, тому старі кільця передаються як сімейна цінність неодруженим внукам і правнукам. У день 50-річчя весілля можна влаштувати повторний обряд одруження.

Найкращий, самий класний і безпрограшний подарунок на ювілей золотого весілля – це золото в будь-якому вигляді і будь-якої концентрації.

Смарагдове весілля
55 років, ювілейна річниця весілля – Смарагдове Весілля

55 років шлюбу. Яскравість почуттів та не втратиться з роками! Яскраво-зелений камінь смарагд повинен підтвердити те, що чоловік і жінка досі відчувають один до одного яскраві емоції.

Хороший подарунок на смарагдове весілля – багато зелені, квітів, а ще краще – кругосвітню подорож або хоча б подорож до Єгипту або в Прагу.

Діамантове або ж Алмазне весілля
60 років, весільний ювілей – Діамантове або Алмазне Весілля

Шістдесятирічний ювілей. Діамант – символ цієї річниці, це найтвердіший з дорогоцінних камені. Він символізує міцність шлюбного союзу. У цей день діти та онуки дарують подружжю прикраси з діамантами.

Хороший, але дорогий подарунок на 60 ювілейну річницю весілля – діаманти і алмази.

Платинове, Вдячне або ж Благодатне весілля
70 років, ювілейна весілля – Платинове або Благодатне Весілля

70 років шлюбу. У цей день збирається разом вся сім’я: з дітьми, внуками і правнуками. Озираючись назад, подружжя розуміють, що така вірна і довга любов послана небом. І це є благодать і справжнє щастя.

У ювілейну річницю платинової або благодатним весілля стареньким найкращим подарунком буде споглядання всього свого сімейства разом, спілкування з онуками і дітьми, усвідомлення власної значущості для дітей.

Коронне весілля
75 років, ювілейна річниця весілля – Коронне Весілля

75 років шлюбу. Ця річниця вінчає довголітнє і щасливе життя двох люблячого подружжя. Святкується широким колом родичів, дітей і онуків.

У велику і страшно довгу ювілейну річницю коронної весілля обов’язково привітайте чоловіка і дружину теплими словами щирих привітань з такою кількістю щасливих років сімейного життя, підбадьорте старих, виконайте їх будь-реально здійсненне бажання в міру сил і своїх можливостей.

Дубове весілля
80 років, ювілейна річниця весілля – Дубове Весілля

80 років шлюбу. Ваше сімейне життя так само міцне, як дубові гілки і так само довго живе, як живе дубове дерево.

У цей день подружжю дарують дубові чотки.

                               ____________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь