Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

На виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” з 1 січня 2019 року послуги з розподілу та постачання електроенергії споживачам в Україні надаватимуть дві різні компанії

Дата: 19.12.2018 10:02
Кількість переглядів: 737

На виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” з 1 січня 2019 року послуги з розподілу та постачання електроенергії споживачам в Україні надаватимуть дві різні компанії:

оператор системи розподілу – ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

електропостачальник універсальних послуг – ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

Кожна компанія буде зосереджена на своїх завданнях, що значно підвищить якість та оперативність надання послуг споживачам.

В грудні ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» надсилатиме споживачам Заяви-приєднання до публічного договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, який згідно вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» та Правил роздрібного ринку електричної енергії має бути укладеним оператором системи розподілу (електропередавальною організацією) з усіма споживачами.

Чинним законодавством передбачено, що зазначений договір вважається укладеним у разі виконання однієї з умов:

  1. Підписання споживачем заяви-приєднання до договору про надання послуг із розподілу електроенергії – ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», а також окремо – до договору про постачання електроенергії постачальником універсальних послуг – ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

  2. Сплата коштів згідно рахунку (квитанції), який буде надісланий у грудні поточного року.

 

Тобто якщо споживач не подасть письмового повідомлення про відмову від укладання (приєднання до) публічного договору, сплатить рахунок та/або продовжить споживати електроенергію – це буде вважатися його згодою з умовами публічного договору й автоматично приєднає його до послуг двох компаній – постачальника електроенергії універсальних послуг та розподільчої компанії.

У разі виконання будь-якої з перелічених умов, договір вважатиметься укладеним, тобто повернення заяви-приєднання не є обов’язковим.

 

Одночасно інформуємо, що починаючи з 01.01.2019 ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» припиняє господарську діяльність з постачання електричної енергії за регульованим тарифом. З цієї дати функції постачальника універсальних послуг побутовим та малим непобутовим споживачам на території Чернігівської області буде здійснюватись виключно виділеним зі складу ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» електропостачальним піприємством ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

 

Зміни в рахунках

У побутових та малих непобутових споживачів і надалі залишається один рахунок за електроенергію, у якому з’являться два окремі рядки: вартість послуг із розподілу та вартість електроенергії.

Тариф для побутових та малих непобутових споживачів і далі регулюється державою. Перший оновлений рахунок від ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» побутові споживачі отримають у лютому 2019 року за електроенергію, спожиту в січні.

Також слід звернути увагу на те, що оплата за електроенергію, спожиту до 01.01.2019, здійснюється виключно на рахунок ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

 

Джерело: Офіційний сайт ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО». Режим доступу: http://chernigivoblenergo.com.ua/?q=node/1889


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь