A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

На виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” з 1 січня 2019 року послуги з розподілу та постачання електроенергії споживачам в Україні надаватимуть дві різні компанії

Дата: 19.12.2018 10:02
Кількість переглядів: 698

На виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” з 1 січня 2019 року послуги з розподілу та постачання електроенергії споживачам в Україні надаватимуть дві різні компанії:

оператор системи розподілу – ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

електропостачальник універсальних послуг – ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

Кожна компанія буде зосереджена на своїх завданнях, що значно підвищить якість та оперативність надання послуг споживачам.

В грудні ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» надсилатиме споживачам Заяви-приєднання до публічного договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, який згідно вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» та Правил роздрібного ринку електричної енергії має бути укладеним оператором системи розподілу (електропередавальною організацією) з усіма споживачами.

Чинним законодавством передбачено, що зазначений договір вважається укладеним у разі виконання однієї з умов:

  1. Підписання споживачем заяви-приєднання до договору про надання послуг із розподілу електроенергії – ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», а також окремо – до договору про постачання електроенергії постачальником універсальних послуг – ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

  2. Сплата коштів згідно рахунку (квитанції), який буде надісланий у грудні поточного року.

 

Тобто якщо споживач не подасть письмового повідомлення про відмову від укладання (приєднання до) публічного договору, сплатить рахунок та/або продовжить споживати електроенергію – це буде вважатися його згодою з умовами публічного договору й автоматично приєднає його до послуг двох компаній – постачальника електроенергії універсальних послуг та розподільчої компанії.

У разі виконання будь-якої з перелічених умов, договір вважатиметься укладеним, тобто повернення заяви-приєднання не є обов’язковим.

 

Одночасно інформуємо, що починаючи з 01.01.2019 ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» припиняє господарську діяльність з постачання електричної енергії за регульованим тарифом. З цієї дати функції постачальника універсальних послуг побутовим та малим непобутовим споживачам на території Чернігівської області буде здійснюватись виключно виділеним зі складу ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» електропостачальним піприємством ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

 

Зміни в рахунках

У побутових та малих непобутових споживачів і надалі залишається один рахунок за електроенергію, у якому з’являться два окремі рядки: вартість послуг із розподілу та вартість електроенергії.

Тариф для побутових та малих непобутових споживачів і далі регулюється державою. Перший оновлений рахунок від ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» побутові споживачі отримають у лютому 2019 року за електроенергію, спожиту в січні.

Також слід звернути увагу на те, що оплата за електроенергію, спожиту до 01.01.2019, здійснюється виключно на рахунок ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО».

 

Джерело: Офіційний сайт ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО». Режим доступу: http://chernigivoblenergo.com.ua/?q=node/1889


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь