Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Семінар-практикум для вихователів ЗДО

Дата: 16.11.2018 15:22
Кількість переглядів: 1237

     Для вихователів закладів дошкільної освіти Михайло-Коцюбинської ОТГ на  базі  ЗДО  «Пролісок» 16.11 2018 року було проведено семінар-практикум

 на тему:  «Методи підготовки логіко-математичного мислення дошкільників».

      Методист відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Т.В. Руденко ознайомила учасників з методами формування розумових умінь і здібностей, які дозволяють легко освоїти нове. Методикою Кюїзенера та блоками Дьенеша.

       Елементарні математичні уявлення під час організованої діяльності для дошкільників середньої групи на тему: «Формування елементарних математичних уявлень за допомогою педагогічної технології Кюїзенера» було представлено вихователем вищої категорії С.Й. Пчолинською.

       Логічні уміння, які здебільшого формуються в процесі навчання математики, є складовими основних інтелектуальних умінь. Діти з інтересом рахували та визначали склад числа в межах 5 за допомогою паличок Кюїзенера. Вони вчилися порівнювати суміжні числа, поглиблювати просторові уявлення.

        Організовану діяльність було проведено в ігровій формі на високому методичному рівні. Постійно змінювалися завдання, які були цікаві і доступні для дітей.

       Дошкільнята були активними, працездатними, зацікавленими, організованими, уважними працювали в групах, парах, активізувалась кожна дитина.

       Завідувач ЗДО «Пролісок» В.М. Петрик продемонструвала надбання вихователів з інноваційних технологій паличок Кюїзенера та блоків Дьенеша, які стали лідерами серед розвиваючих іграшок.

  

За інформацією відділу освіти,

молоді, спорту, культури і туризму.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь