A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Гуманізм педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського

Дата: 16.11.2018 13:21
Кількість переглядів: 812

     15 листопада 2018 року у Михайло-Коцюбинській гімназії пройшли педагогічні читання «Філософія серця або гуманізм педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського», приурочені 100-річчю від дня народження великого українського педагога. Читання зібрали колег із 5-ти закладів освіти Михайло-Коцюбинської селищної ради.

      Функцію модератора виконувала заступник директора з навчально-виховної роботи  Каленіченко Ніна Михайлівна, яка звернулась до учасників читань зі вступним словом і на закінчення узагальнила ідеї, озвучені вчителями-доповідачами.

  До уваги присутніх були запропоновані змістовні доповіді, що відображали різноманітні грані життєдіяльності Великого Педагога: «Педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського в творчій лабораторії вчителів початкових класів» (доповідач-керівник шкільного методичного об’єднання Ющенко С.М.); «Ідеї патріотичного виховання на уроках історії» (Зеляк В.А., учитель історії); «Розвиток пізнавальних інтересів, творчих здібностей та виховання кращих людських якостей» (Нікитенко С.М., учитель зарубіжної літератури); «Медіація – крок до примирення» (Якосенко Т.В., психолог).

    Учасники педагогічних читань мали можливість відвідати уроки, побудовані на основі гуманного підходу. Показовий інтегрований урок (зарубіжна література та математика) у 5 класі «У гостях у казки» провели вчитель зарубіжної літератури Каленіченко Н.М. та вчитель математики Миненок Н.П.

    На урок фізики у 9 клас запросив Шкардибарда П.М., де вивчалася тема «Побудова зображень в лінзах. Форма тонкої лінзи».

   Емоційний заряд бадьорості отримали гості, відвідавши виховний захід «Людина починається з добра» (учитель початкових класів Шатун І.М.).

   Відверте спілкування й обмін ідеями у теплому колі друзів-однодумців надихнули вчителів громади на подальший творчий пошук у напрямку гуманізації освітнього процесу, який створює кожен педагог там, де він працює.

За інформацією відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму

Михайло-Коцюбинської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь