Михайло-Коцюбинська територіальна громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відзначення 74-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України

Дата: 31.10.2018 10:07
Кількість переглядів: 2199

          З  метою вшанування  пам'яті всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів та 74-річниці визволення України від нацистських загарбників та формування патріотичних почуттів учнівської молоді в Жукотківській ЗОШ І-ІІ ступенів  Михайло-Коцюбинської селищної ради відбулося покладання квітів біля пам’ятника присвяченого Другій світовій війні. Класними керівниками були проведені тематичні години спілкування та патріотичні години «Пам'ять не має забуття», «Вклонися низько воїнам-солдатам».

        В Шибиринівській ЗОШ І-ІІІ ст. Михайло-Коцюбинської селищної ради   за сприяння голови ветеранської організації Чернігівського району Анатолія  Скуратовича  відбулась цікава зустріч з ветераном Другої Світової війни Онищенком Іваном Омеляновичем, одним з небагатьох живих ветеранів з Чернігова, який ледь досягнувши повноліття потрапив на фронт. Іван Омелянович розповів про свій нелегкий бойовий шлях, який пролягав через Західну Україну, Румунію та Молдову у рамках Яссько-Кишинівської операції. 
        Діти також з задоволенням познайомились з учасниками бойових дій, представниками 95-ої Окремої десантно-штурмової бригади, а на сьогодні представниками Державного інституту випробувань та сертифікації озброєння ЗСУ Денисом Піуном та Вячеславом Крючковим. Хлопці розповіли про свій бойовий шлях під час виконання службових обов'язків на Сході України та познайомили учнів з деякими речами, які є в даний час на озброєнні ЗСУ.

         В  Ведильцівській ЗОШ І-ІІІ ст.  Михайло-Коцюбинської селищної ради серед школярів пройшов конкурс малюнків «Хай мир панує в рідній Україні, і вся планета про війну забуде», учнівське самоврядування підготувало коротку інформаційну презентацію, з якою діти ознайомлювалися на перервах в центральному холі закладу, класні керівники провели протягом жовтня години спілкування «Втрати України від фашизму». Вчитель  історії  провела урок історії «1939 – 1945 – ніколи знову». Учні 10 класу ознайомилися із подіями грудня 1942-жовтня 1944 р., переглянули та обговорили фрагменти відео хроніки того часу, за історичною картою простежили шлях вигнання нацистських окупантів та виконали на контурній карті завдання, пов’язані із основними визвольними операціями на території нашої держави.

        В Андріївській ЗОШ І-ІІІ ст. Михайло-Коцюбинської селищної ради 

Була проведена урочиста лінійка з нагоди річниці, випущена тематична газета, разом із сільською бібліотекою підготовлена тематична виставка літератури. Вчителем  історії проведена вікторина для учнів 10-11 класів, присвячена подіям Другої світової війни на теренах України та перегляд відео фрагментів про Другу світову війну.

        В Михайло-Коцюбинській гімназії Михайло-Коцюбинської селищної ради, відбулися години спілкування на тему «28 жовтня – День вигнання нацистів з України», «Герої не вмирають», «Пам'ять завжди жива», тематична виставка шкільної бібліотеки «Вони воювали за Батьківщину»,  перегляд відеофільмів про Другу світову війну «Історія гідності: Друга світова війна», «Друга світова війна. Ціна перемоги». Учні гімназії відвідали  Михайло-Коцюбинський історико-краєзнавчий  музею та привітали учасників бойових дій Другої світової війни власноруч виготовленими листівками. Михайло-Коцюбинським будинком культури було організовано покладання квітів та вінків до Меморіалу загиблим воїнам.

          Кархівським  старостинським  округом спільно  з працівниками сільського клубу і бібліотеки було проведено тематичну бесіду з дітьми біля книжкової виставки у приміщенні бібліотеки та організовано колективне прибирання біля братської могили.  В Кархівській ЗОШ І-ІІ ст. Михайло-Коцюбинської селищної ради була проведена учнівська конференція  «Скільки літ не мине, наша пам’ять жива», мітинг-реквієм  «Навіки пам’ять збережем…», година спілкування «28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України» та усний журнал « Війна не має забуття».

          Левковицький старостинський округ провів колективне прибирання  братських могил  по всіх селах старостинського округу. Жителями сіл та вихованцями  Льгівського закладу дошкільної   освіти проводилось покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам. В  бібліотеках сіл Льгів та Левковичі пройшла виставка книжок  присвячена 74 річниці вигнання нацистів з України.

         В Ведильцівському старостинському  окрузі  бібліотекарем та завідувачем сільським клубом була організована бесіда «Шляхами геройства  і слави» для жителів села і  учнів школи, а також урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим.    

         В Жукотківському старостинському окрузі було проведено заходи щодо впорядкуванння  території біля памятника загиблим воїнам в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років в с. Жукотки та проведено покладання квітів до даного памятника за участю керівників установ та організацій старостинського округу, а також населення громади.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь